Pončo si na jeseň zamilujete. Zahreje a pristane každej postave i veku

TA3/zm
19.10.2021 08:00

Neodmysliteľná súčasť jesenného šatníka je už niekoľko sezón pončo. Nie je to síce kúsok, ktorý by mala v skrini každá žena, ak si však jedno zaobstaráte, jeho kúpu neoľutujete. Je výrazné, pritom pohodlné a ladiť ho dokážete takmer ku všetkému od šiat a sukní až po nohavice a džínsy.

Pončo si na jeseň zamilujete. Zahreje a pristane každej postave i veku
Pexels/Andre Furtado

Bez ohľadu na štýl obliekania, ktorý preferujete, a bez ohľadu na telesné proporcie, pončo pristane každej žene. Na jeseň ho môžete nosiť ako samostatný kabátik, ale aj ho vrstviť na koženú či džínsovú bundu, takže s ním vydržíte až do prvých mrazov.

Dosiahnite kontrast

Pončo je pomerne objemný kúsok, a tak je základným pravidlom jeho nosenia zladiť ho s priliehavejším oblečením, aby ste nevyzerali ako vo vreci. Pomôcť si môžete i podpätkami, ktoré predĺžia siluetu a vyvážia veľkú masu látky v hornej časti tela. Na druhej strane, ak máte kilá naviac, pod pončom či pelerínou ich krásne zamaskujete.  

Pončo Profimedia

Správna veľkosť

Väčšinou nájdete pončo v univerzálnej veľkosti, ale tá nemusí sadnúť každému. Rozhodujúca je dĺžka. Čím ste vyššia, tým menej to musíte riešiť, no nízke dámy by v nesprávnom strihu mohli vyzerať naozaj ako zabalené v deke. Platí tu pravidlo nechať vyniknúť nohy, a tak by dĺžka ponča alebo peleríny mala v prípade menších žien siahať po pás, maximálne pod zadok.

História ponča

Pončo pôvodne nosili obyvatelia Južnej Ameriky, to však neznamená, že v ňom budete pôsobiť etno. Podľa materiálu, vzoru i strihu si dokážete vybrať aj vysoko elegantné kúsky. V aktuálnych módnych trendoch je na výber i to, či si budete pončo prehadzovať len cez plecia alebo zapínať na gombíky alebo pracky. Ďalšou možnosťou je strih, ktorý sa prevlieka cez hlavu. Možností je nekonečno.

Pončo je obľúbeným kúskom aj celebritných dám. Načerpajte inšpiráciu nielen od nich, ale aj z aktuálnych trendov. Nájdete ju v našej fotogalérii.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok