V Rumunsku sa pri protidrogovom zásahu našli aj ukradnuté pretekárske bicykle

TA3 TASR
30.10.2021 10:24

Pri zásahu proti obchodníkom s drogami v Rumunsku sa náhodou našlo aj 22 pretekárskych bicyklov, ktoré boli 23. októbra ukradnuté talianskemu cyklistickému tímu. Počas pátracej akcie na 14 miestach v juhovýchodnom Rumunsku zatkli štyroch podozrivých, oznámila v piatok rumunská prokuratúra.

bicykel cyklistika ilustračný (SITA)
SITA

"Prichytili sme ich pri čine, keď sa pokúšali predať časť bicyklov za nízku cenu okolo 1 500 eur za kus," cituje agentúra AFP z vyhlásenia prokuratúry.

Podozriví sú obvinení aj z pašovania drog a iného tovaru do Rumunska. Bicykle v hodnote 600 000 eur ukradli talianskej cyklistickej reprezentácii vo Francúzsku, kde sa zúčastnila na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike,  ktoré sa konali v neďalekom meste Roubaix. Podľa francúzskej polície bicykle boli odcudzené z hotela v meste Lille, kde ich nechali dlho bez dozoru.

"Tieto bicykle majú veľkú ekonomickú, ale aj sentimentálnu hodnotu," povedal Paolo Caestra z talianskeho veľvyslanectva v Bukurešti. Ide totiž o bicykle, s ktorými taliansky tím získal zlatú medailu v Pekingu a na majstrovstvách sveta vo Francúzsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok