Grécka pobrežná stráž zachraňuje loď s migrantmi, na palube ich je okolo štyristo

TA3 TASR
29.10.2021 18:18

Príslušníci gréckej pobrežnej stráže sa snažia dostať do prístavu malú nákladnú loď s približne štyristo migrantmi na palube, ktorej zlyhal motor vo východnej časti Stredozemného mora pri ostrove Kréta. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Grécka pobrežná stráž zachraňuje loď s migrantmi, na palube ich je okolo štyristo
TASR/AP (ilu)

Nákladnú loď plávajúcu pod tureckou vlajkou lokalizovalo grécke pátracie a záchranné plavidlo východne od Kréty. Tamojšie úrady predtým informovali, že loď je vážne poškodená a potrebuje pomoc.

Bezprostredne nič nenasvedčovalo tomu, že by bol niekto na palube v zlom zdravotnom stave. Štátna príslušnosť cestujúcich ani posádky nebola známa. "Teraz je dôležité dostať loď do bezpečného prístavu," uviedol nemenovaný predstaviteľ oboznámený s operáciou.

Podľa pobrežnej stráže sa plavidlo vydalo na more z Turecka a pravdepodobne malo v úmysle dostať sa do Talianska, kde sa migrantov často snažia prepraviť pašerácke gangy.

Pobrežná stráž uviedla, že vzhľadom na počet ľudí na lodi ide "o jednu z najväčších pátracích a záchranných operácií vykonaných vo východnom Stredomorí". Grécko za posledných 18 mesiacov posilnilo kontrolu námorných hraníc, čo viedlo k tomu, že tam z Turecka prichádza značne menej migrantov, ktorí smerujú priamo do Talianska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok