Maďarské hranice sa pokúsilo prekročiť už takmer stotisíc ľudí. Sú čoraz agresívnejší, tvrdí štátny tajomník

TA3 TASR
29.10.2021 17:37

V tomto roku sa pokúsilo ilegálne prekročiť maďarské štátne hranice 92-tisíc osôb, čo je triapolnásobok prípadov narušenia hraníc z rovnakého obdobia vlaňajšieho roka. Podľa agentúry MTI o tom v piatok informoval štátny tajomník rezortu obrany Szilárd Németh na tlačovej konferencii na základni pohraničnej stráže v Hercegszántó v Báčsko-malokumánskej župe.

Maďarské hranice sa pokúsilo prekročiť už takmer stotisíc ľudí. Sú čoraz agresívnejší, tvrdí štátny tajomník
TASR/AP (ilu)

Štátny tajomník zdôraznil, že migranti sú čoraz agresívnejší, pričom mnohí z nich sa pokúšajú narušiť štátne hranice organizovaným spôsobom v skupinách. Často poškodia hraničné zábrany, technické zariadenia ochrany štátnych hraníc a vo viacerých prípadoch napadli policajtov a vojakov strážiacich hranice.

Németh o situácii na hraniciach hovoril pri príležitosti odovzdania nových ochranných prostriedkov pre príslušníkov polície a armády slúžiacich na srbsko-maďarskom hraničnom úseku. "Ide o nepriestrelné vesty, kevlarové štíty, prilby, slzotvorné spreje a obušky, ktorými je možné zaručiť bezpečnosť strážcov hraníc i bezpečnosť krajiny," dodal štátny tajomník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok