Počet hospitalizovaných s covidom na Zemplíne stúpol, najvyšší nárast je v Michalovciach

TA3 TASR
29.10.2021 15:26

Počet pacientov s ochorením Covid-19 hospitalizovaných v nemocniciach na Zemplíne stúpol oproti minulému týždňu o 35. Najvyšší nárast eviduje nemocnica v Michalovciach, v humenskej hlásia pokles.

Nové čísla
TASR/AP

"V michalovskej nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 52 pacientov s ochorením Covid-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú šiesti pacienti," uviedla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Svet zdravia Bianka Krejčíová. V piatok 22. októbra bolo na covidových lôžkach nemocnice v Michalovciach hospitalizovaných 28 osôb.

Výraznejší nárast covidových pacientov evidujú zdravotníci aj vo vranovskej nemocnici, kde sa počet hospitalizovaných zvýšil z 12 na 21. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú stále traja z nich.

V nemocnici v Trebišove je naďalej hospitalizovaných 11 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom, z ktorých dvaja potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie.

V humenskej nemocnici je oproti uplynulému týždňu na covidových lôžkach o dvoch pacientov menej. Zdravotný stav troch zo všetkých 34 si vyžaduje napojenie na umelej pľúcnej ventilácii.

Ako doplnil riaditeľ mestskej Nemocnice Snina Andrej Kulan, počet pacientov hospitalizovaných s ochorením Covid-19 sa tu oproti minulému piatku zvýšil z 18 na 22. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú dvaja pacienti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok