Maďarská vláda sprísnila opatrenia, zamestnávatelia môžu nariadiť povinné očkovanie

TA3 TASR
28.10.2021 13:46

Maďarská vláda rozhodla, že zamestnávatelia môžu predpísať svojim zamestnancom povinné očkovanie proti ochoreniu Covid-19. S platnosťou od 1. novembra bude povinné nosenie rúšok v prostriedkoch hromadnej dopravy osôb a v zdravotníckych zariadeniach zaviedol kabinet zákaz návštev.

Sprísnenie epidemiologických opatrení oznámil vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás. Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV Gulyás zdôraznil, že očkovanie je jediným prostriedkom v ochrane proti nákaze novým druhom koronavírusu, a pripomenul, že tam, kde je vysoká miera zaočkovaných, je nízka miera úmrtnosti.

"Štát je tiež zamestnávateľom a využije možnosť nariadiť povinné očkovanie," zdôraznil šéf úradu vlády s poznámkou, že v prípade samospráv budú rozhodovať starostovia a primátori.

V uplynulých 24 hodinách potvrdili testy v Maďarsku 4039 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. V tomto období zomrelo 45 pacientov s ochorením Covid-19. Od vypuknutia pandémie evidujú v Maďarsku 859.378 nakazených a 31.544 obetí covidu.

Aktuálne je infikovaných 31.544 osôb. Počet hospitalizovaných stúpol na 1970, z nich je 204 napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Z takmer šesť miliónov zaočkovaných dostalo dve dávky vakcíny proti covidu vyše 5,7 milióna osôb a tretiu dávku podali 1,164 milióna ľuďom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok