Po doručení rozsudku v kauze falšovania zmeniek sa odvoláme, vyhlásil Ághov obhajca

TA3 TASR
25.10.2021 13:37

Neprávoplatne odsúdenému Štefanovi Ágh ani jeho obhajcovi Štefanovi Neszmérymu zatiaľ nebol doručený rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý Štefana Ágh v kauze falšovania zmeniek TV Markíza odsúdil 12. októbra na 13-ročný nepodmienečný trest.

Predvolali Miku či Ťapákovú. Ágh tvrdí, že zmenky nefalšoval
TASR/Jakub Kotian

"Rozsudok a jeho písomné vyhotovenie mne ani môjmu klientovi neboli zatiaľ doručené. Následne po jeho prijatí využijeme opravný prostriedok a odvoláme sa voči vyhlásenému rozsudku," uviedol Neszméry. Vecou sa teda v budúcnosti bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta odvolanie nepodá. "Odvolanie som v danej veci nepodal, pretože predmetný rozsudok ŠTS Pezinok považujem za dôvodný a zákonný v celom jeho rozsahu," zdôraznil. 

Súd uznal Štefana Ágha za vinného z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom. Spomínaný trest by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. 

Zároveň súd obžalovanému uložil peňažitý trest vo výške 5-tisíc eur a ochranný dohľad. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí piatich mesiacov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok