Rozsudok v kauze falšovania zmeniek pokladám za zákonný a dôvodný, povedal Šanta

TA3 TASR
25.10.2021 13:04

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta nepodal odvolanie na Najvyšší súd SR voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý Štefana Ágha v kauze falšovania zmeniek TV Markíza odsúdil 12. októbra na 13-ročný nepodmienečný trest. Potvrdil to Šanta.

Rozsudok v kauze falšovania zmeniek pokladám za zákonný a dôvodný, povedal Šanta
TASR/Jakub Kotian

"Odvolanie som v danej veci nepodal, pretože predmetný rozsudok ŠTS Pezinok považujem za dôvodný a zákonný v celom jeho rozsahu," zdôraznil.

Šanta už po vynesení rozsudku pre médiá uviedol, že nemá zásadné výhrady voči verdiktu. Či dovolanie podá na NS SR Štefan Ágh a aj jeho obhajca Štefan Neszméry nie je zatiaľ známe. 

Štefan Ágh by si mal spomínaný trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. On ani jeho obhajca Neszméry sa na vyhlásení verdiktu 12. októbra nezúčastnili.

Zároveň súd previnilcovi vtedy uložil peňažitý trest vo výške 5-tisíc eur a ochranný dohľad. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí piatich mesiacov väzenia. 

Súd ho uznal za vinného z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok