Na očkovanie treťou dávkou proti Covid-19 si ďalšie skupiny ešte počkajú

TA3 TASR
25.10.2021 09:06

Registrácia na tretiu dávku očkovania proti ochoreniu Covid-19 pre ďalšie skupiny sa zatiaľ nespustila. Informuje o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky Zuzana Eliášová, rezort v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií finalizuje technické detaily.

Máte strach z ihiel? Vedci vyvíjajú technológiu, ktorá prinesie bezbolestné očkovanie
TASR/AP (ilu)

"Je nepustím žiadny systém registrovania alebo organizácie, o ktorom nie som presvedčený, že bude fungovať," povedal v pondelok minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Avizoval, že v utorok sa pre riešenie tejto situácie stretne so šéfom NCZI Pavlom Capkom.

O možnosti prihlásiť sa na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou vo štvrtok informovala po zasadnutí konzília odborníkov jeho členka a primárka Kliniky infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava - Kramáre Alena Koščálová. 

Zdôraznila, že ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok