Emma Čaputová reagovala na poslanca Tarabu. Na šikanu má vlastný názor

TA3/hm
20.10.2021 13:06

Dcéra prezidentky Zuzany Čaputovej sa po príspevku poslanca Tomáša Tarabu, ktorý zverejnil v utorok na sociálnej sieti jej fotografiu z prehliadkového móla, vyjadrila na Instagrame.

Čaputovej dcéra reagovala na konanie poslanca Tarabu
TASR/Michal Svítok

Poslanec národnej rady Tomáš Taraba zverejnil v utorok dopoludnia na svojom facebookom účte fotografiu len 17-ročnej Emmy Čaputovej s komentárom. "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku," napísal. Emmin výrazný make-up, krátke vlasy a poslancove slová, rozprúdil pod príspevkom dve skupiny komentárov. Jedna sa k vzhľadu dievčiny vyjadrovala nelichotivo, zatiaľ čo druhá kritizovala Tarabu za to, že fotografiu dievčaťa, ktoré nemá ani 18 rokov, vôbec zverejnil.

Taraba ju podhodil na verejný lynč

Krátko na to zasiahla a reagovala aj slovenská polícia, ktorá Tarabovo konanie odsúdila a označila ho za bezbrehý útok na dieťa pre jeho vzhľad a za exemplárny prípad šikanovia cez internet. "Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu," vyjadrila sa polícia.

Na fotografiu a komentár mladistvej Emmy Čaputovej reagovala samotná prezidentka so slovami, že ide o "politické dno", ak na politika alebo političku útočia cez jeho deti. "Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!" uviedla v reakcii hlava štátu.

Emme Čaputovej vyjadrilo okrem polície podporu aj viacero politikov, verejne známych osobností i novinárov, ktorí takisto aktivitu poslanca národnej rady ostro kritizovali a ohradili sa voči internetovej šikane. 

"Šikana v online priestore je reálny problém, ktorý trápi každú krajinu sveta. Šikana tu bola, je a bude, vždy sa prispôsobí aktuálnym trendom - technológiám. Bohužiaľ, vždy si za rok vyberie niekoľko obetí, ktorým nikto nedokáže pomôcť," napísala slovenská polícia na Facebooku a dodala, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii.

Emma Čaputová - reakcia na Tarabu Instagram/Emma Čaputová

V Hanečkovej kolekcii

Emma Čaputová, ktorá sa predstavila ako modelka na nedeľnej prehliadke módneho návrhára Borisa Hanečku, sa po incidente vyjadrila v "storke" na sociálnej sieti Instagram. Všetkým, ktorí ju podporili, odkázala, že ďakuje za obrovskú podporu, ktorú prejavili.

"I keď to zosmiešnenie mierilo na mňa, chápem, že to mnohých z vás pohoršilo, lebo to má väčší dosah. Týka sa to všetkých, ktorí si už útoky a šikanu na internete zažili," napísala a dodala, že podpora verejnosti jej veľmi pomohla. "Posielam ju ďalej každému, kto si zažil niečo podobné."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok