Policajti obviňujú poslanca Tarabu zo šikany, na Facebooku zverejnil fotku Čaputovej dcéry

TA3
19.10.2021 13:56

Poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba (nezaradený) zverejnil na sociálnej sieti fotografiu dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej v úlohe modelky. Na incident upozornila Polícia SR, ktorá kritizuje šikanu mladého dievčaťa zo strany politika.

Policajti obviňujú poslanca Tarabu zo šikany, na Facebooku zverejnil fotku Čaputovej dcéry
TASR/Jakub Kotian

"Šikana v online priestore je reálny problém, ktorý trápi každú krajinu sveta. Šikana tu bola, je a bude, vždy sa prispôsobí aktuálnym trendom - technológiám. Bohužiaľ, vždy si za rok vyberie niekoľko obetí, ktorým nikto nedokáže pomôcť," píše polícia na svojom Facebooku. "A potom sa na internete objaví status od osoby, od ktorej by sme útok smerom na mladistvé dievča nemali očakávať."

Polícia kritizuje, že osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, "sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov". Polícia uvádza, že je jedno, o koho dcéru ide. Taraba na svojom facebookovom konte zdieľal fotografiu Čaputovej dcéry z módnej prehliadky s ironickým komentárom: "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku."

"Je to bezbrehý útok na dieťa len pre jeho vzhľad," komentovali policajti. Upozorňujú, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii.

Policajti vysvetlili, že v rámci svojej činnosti na sociálnych sieťach bežne nekomentujú vyjadrenia politikov, prípadne ich kroky, a to bez ohľadu na ich politický tábor. "Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom - vyšetrovateľom," ozrejmili na Facebooku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok