V Bardejove je situácia v školách a ostatných mestských zariadeniach stabilizovaná

TA3 TASR
18.10.2021 14:52

Situácia v školách a zariadeniach pre seniorov v pôsobnosti mesta Bardejov je v súvislosti s pandémiou ochorenia Covid-19 stabilizovaná. Okres Bardejov je od pondelka zaradený medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia.

Školáci v škole.
TASR/Ján Krošlák

Informoval o tom hovorca mesta Štefan Hij. Ako povedal, ráno zasadal mestský krízový štáb, ktorý sa zaoberal aktuálnou pandemickou situáciou v súvislosti s prechodom okresu Bardejov do čiernej farby. 

"Ako bolo počas rokovania skonštatované, momentálne je situácia takmer identická so situáciou spred roka. Nezaznamenávame nejaký enormný rast novoinfikovaných ani hospitalizovaných. Situácia v školách a zariadeniach pre seniorov je stabilizovaná, čísla nám rapídne nerastú. Možno aj vďaka pomerne vysokej miere zaočkovanosti, najmä v zariadeniach pre seniorov, pričom tak klientov, ako aj zamestnancov. Podobne stabilizovaná situácia je aj v mestských spoločnostiach, zariadeniach i v samotnom mestskom úrade," povedal Hij s tým, že režim fungovania preto zatiaľ nesprísňujú.

"Čo sa týka sobášov, v uplynulom týždni sme mali tri. Hovoríme však iba o obradoch, ktoré sú v réžii zboru pre občianske záležitosti. V najbližších dňoch neevidujeme žiadne požiadavky na sobáše," dodal Hij.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok