Bardejovský okres eviduje až 678 prípadov na koronavírus. Hygienici vyzývajú k zníženiu mobility

TA3 TASR
15.10.2021 11:41

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bardejove eviduje aktuálne v okrese 678 aktívnych prípadov ochorenia Covid-19.

Nové prípady
TASR/Ján Krošlák

Hygienička Ivana Klobušovská uvádza, že ohnisko nákazy zatiaľ na základe epidemiologických šetrení nezaznamenali a ide o komunitné šírenie. "Pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bardejove aj napriek vyšším číslam pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19 stíhajú vykonať šetrenie v ohnisku nákazy do 24 hodín. Obyvatelia v našom okrese by si mali uvedomiť vážnosť situácie a hlavne znížiť mobilitu, aby nedochádzalo k prenosu ochorenia z osoby na osobu. Tým by sme aj radi chránili systém poskytovania zdravotnej starostlivosti," uviedla Klobušovská.

V okrese sa podľa jej slov zamerali na dôslednú kontrolu platných opatrení. "Epidemiologickú situáciu monitorujeme a zatiaľ neuvažujeme prijímať opatrenia nad rámec platného Covid automatu," dodala regionálna hygienička.

Od pondelka budú medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, zaradené okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa a okres Svidník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok