Technická kontrola za úplatok? NAKA vyšetruje podplácanie v obci Krásny Brod

TA3 TASR
18.10.2021 13:59

Národná kriminálna agentúra preveruje úplatkárstvo na stanici technickej kontroly v obci Krásny Brod v okrese Medzilaborce. V prípade je dosiaľ obvinených 13 osôb,

naka
TA3

Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. "Skutok spočíva v tom, že technici technickej a emisnej kontroly najmenej od januára tohto roka v priestoroch stanice v obci Krásny Brod v okrese Medzilaborce v súvislosti s vykonávaním technickej a emisnej kontroly mali prijať najmenej od 32 osôb finančné úplatky v rôznej výške za to, že na kontrolovaných motorových vozidlách vykonali dané kontroly a vydali potvrdenia o jej absolvovaní, a to aj napriek tomu, že vozidlá nespĺňali podmienky na premávku na pozemných komunikáciách," priblížil s tým, že v rámci trestnej veci kvalifikovanej ako pokračovací zločin prijímania úplatku a prečin podplácania NAKA zadržala a vypočula začiatkom októbra tri osoby. 

"Ďalších 13 obvinených bolo predvolaných na výsluch," doplnil Slivka. Zadržané osoby, s ktorými zamestnávateľ dohodou ukončil pracovný pomer, polícia po výsluchu prepustila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok