Aktívne uhlie zatočí s problematickou pleťou, zlepší kvalitu vlasov i vybieli zuby

TA3/zm
18.10.2021 08:00

Pred rokmi sme poznali len živočíšne uhlie na zažívacie problémy. Drevené uhlie je niečo celkom iní. V kozmetickom priemysle zažíva obrovský boom, pretože si dokáže poradiť s našou krásou od hlavy až po päty.

Aktívne uhlie zatočí s problematickou pleťou, zlepší kvalitu vlasov i vybieli zuby
Pexels/Ivan Samkov

Účinky aktívneho uhlia, ktoré sa najčastejšie v kozmetike vyrába z bambusu, poznali naši predkovia už pred stáročiami. Využívalo sa najmä v liečiteľstve, ale známe je aj jeho používanie proti poteniu či zápalom kože. Dnes sa spracováva do najrôznejších kozmetických produktov od pleťových masiek, cez mydlá a šampóny až po zubnú pastu.

Uhlie ako špongia

Živočíšne uhlie funguje doslova ako špongia. Podľa toho, na ktorej časti tela ho použijete, nasaje všetko škodlivé v danej partii a je po probléme. Uhlík je totiž mierne drsný, obsahuje malé póry, ktoré zachytávajú toxíny a absorbujú chemické látky v tele.

V prípade šampónov dokáže upokojiť podráždenú vlasovú pokožku a zbaviť vás lupín. Ak je aktívne uhlie súčasťou sprchových gélov, budete nielen dôkladne umytí, ale aj bez najrôznejších kožných problémov, ak vás trápia.

Zubné pasty s pridaným čiernym uhlím sú známe tým, že dokážu chrup vybieliť a minimalizovať rôzne škvrny na zuboch. Hoci majú často čiernu farbu a pri umývaní to vyzerá strašidelne, pri dlhodobom používaní je naozaj vidieť efekt. Okrem bielenia je dokázané, že uhlie zatočí aj s nepríjemným dychom.

Uhlík je totiž mierne drsný, obsahuje malé póry, ktoré zachytávajú toxíny a absorbujú chemické látky v tele.

Na problematickú pleť

Najznámejšia kozmetika z aktívneho čierneho uhlia je však jednoznačne pleťová. Od masiek, cez peelingy až po čistiace gély, všetky produkty s prídavkom tejto ingrediencie majú jedno spoločné. Zaberajú na mastnú, problematické až aknóznu pleť. Tu sa opäť potvrdzuje princíp špongie, keďže uhlie nasaje kožný maz, vytiahne zápaly a pokožku doslova lieči.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok