Osobnosti o TA3: Robí veci do hĺbky, neklame a nestraší. Neuveriteľné, že má už 20 rokov

TA3
17.10.2021 08:00

Televízia TA3 je už dvadsať rokov jedinou spravodajskou televíziou na Slovensku. Jej prácu oceňujú politici, športovci a známe osobnosti.

Osobnosti o TA3: Robí veci do hĺbky, neklame a nestraší. Neuveriteľné, že má už 20 rokov
TA3

Pre ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského predstavuje 20 rokov vysielania TA3 "20 rokov dobehnutia západu, čo sa týka televízneho spravodajstva". Lengvarský si pri príležitosti výročia zaspomínal na začiatky TA3: "Keďže TA3 má dvadsať rokov a pred dvadsiatimi rokmi som prvýkrát videl, ako na našej slovenskej spravodajskej televízii bežia titulky a celý deň je venovaný najnovším správam zo sveta, či už politického, kultúrneho, športového, alebo rôznym reláciám, tak som si povedal, áno, už sme dosiahli úroveň, ktorú sme chceli dosiahnuť."

"Ja vám želám, aby ste nasledujúcich dvadsať rokov mali takých pozorovateľov, ako som ja," poprial spravodajskej televízii minister školstva Branislav Gröhling. Vysvetlil, že on sám z informácií vo vysielaní TA3 čerpá často.

Speváčka Mária Čírová je v užšom kontakte s TA3 hlavne cez reláciu Umenie na TA3, v ktorej sa pravidelne objavuje. Televízii želá kvalitné spravodajstvo a nadšených redaktorov aj moderátorov.

"Čas letí veľmi rýchlo, je neuveriteľné, že je to už 20 rokov," povedal minister vnútra Roman Mikulec s tým, že začiatky televízie si pamätá veľmi dobre. "Jedenásteho septembra 2001, pád dvojičiek v New Yorku a TA3 začala vysielať, ak sa nemýlim, dokonca skôr, než plánovala," zaspomínal si Mikulec. TA3 vníma ako stabilného partnera na mediálnom trhu a ak má čas, rád sleduje spravodajské reportáže.

Básnik a textár Kamil Peteraj priznal, že veľmi málo číta noviny a na televízie sa nedíva. "Jediná televízna stanica je TA3, a to z dvoch dôvodov. Je to televízna stanica, ktorá najmenej klame a straší," vysvetlil Peteraj. Televízii zaželal, aby nestrašila a neklamala aj naďalej, keďže strašenia a klamstva je dnes strašne veľa.

"Každé ráno, keď sa zobudím, okrem toho, že sa snažím zorientovať, si v telefóne pustím aplikáciu TA3 a zistím, čo sa deje. A toto isté urobím aj poobede, takže v mojom živote TA3 hrá pomerne významnú rolu," prezradil výtvarník Viktor Frešo. Aj on zaželal televízii, aby fungovala aj naďalej.

Aj rána speváka Roba Opatovského sú spojené s TA3. "Samozrejme ma zaujíma, čo je nové vo svete a doma," povedal. Doplnil, že sleduje aj relácie o dianí v kultúre a Showbiz. Televízii k výročiu zaželal najmä veľa pozitívnych správ a šťastných koncov.

Boxer Tomi "Kid" Kovács želá TA3 k výročiu hlavne veľa pozitívnych správ a "športových správ, či zo zahraničia, alebo z domova. V tejto ťažkej dobe".

Gymnastka Barbora Mokošová na TA3 najradšej sleduje šport, keďže sa mu aj profesionálne venuje. "Je s vami úžasná spolupráca, ďakujeme za všetko, že takto krásne propagujete šport," vyjadrila sa gymnastka.

"Je nesmierne kvalitná, robí veci do hĺbky, robí veci pravdivo a má vkus," povedal o TA3 hudobník Marián Lapšanský. Priznal, že TA3 nie je preňho "úplne číslo jedna" keďže je to špeciálne zameraná televízia. Ocenil, že vo vysielaní má priestor aj kultúra. Štáb TA3 pravidelne vída aj na koncertoch. Televízii zaželal veľa vďačných divákov, ako je on sám.

Herec Martin Mňahončák skonštatoval, že 20 rokov je dlhá doba, za ktorú sa dá stihnúť veľa vecí. "Je to program, ktorý ľudia evidentne pozerajú. Ja som sa veľakrát v živote prichytil pri tom, že pri prepínaní som sa na TA3 zastavil, a zrazu jedna, druhá, tretia, štvrtá, piata zaujímavá vec," priznal. Aj on televízii poprial "minimálne ďalších dvadsať rokov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok