Norbert Dolinský: V Raňajkách sú politici oveľa uvoľnenejší ako v politických diskusiách

TA3
16.10.2021 08:00

Norbert Dolinský je moderátorom rannej relácie Raňajky. V rozhovore nám prezradil, ako sa pripravuje na moderovanie, v čom sa líšia politici ako hostia rannej šou v porovnaní s politickou diskusnou reláciou a či má rád skoré ranné vstávanie.

moderátori TA3
TA3 / David Duducz

Ste moderátorom novej relácie Raňajky. V čom spočíva vaša príprava na reláciu?

To, čo divák vidí na televíznej obrazovke, je už len finále celého radu krokov, ktoré spejú k tomu, aby bolo každé ranné vysielanie tematicky pestré, vždy pútavé a aktuálne. Bežne sa stáva, že sa v priebehu rána venujeme viacerým témam, preto príprava na rozhovory spočíva v naštudovaní si problematiky, v spracovaní otázok a na dohode s hosťom, aby sa v štúdiu pred kamerou cítil komfortne.

Čo ma teší, Raňajky na TA3 sú jediným ranným televíznym projektom na Slovensku, kde majú možnosť pýtať sa hostí aj televízni diváci, čím ich vťahujeme do témy, veď napokon vysielame hlavne pre nich. Čo sa týka moderovania, vrátil som sa do polohy spred niekoľkých rokov, keď som ešte pracoval v rádiovej rannej šou. Oproti politickým diskusiám je človek uvoľnenejší, spontánny a viac improvizuje.

Norbert Dolinský v Raňajkách privítal aj exprezidenta Andreja Kisku. TA3 / David Duducz

Ktorý hosť alebo téma boli doteraz v Raňajkách pre vás najzaujímavejšími?

To sa nedá jednoznačne povedať. Tým, že sú témy veľmi rozmanité a v štúdiu sú často hostia z rôznych oblastí nášho života, dovolím si povedať, že každý z nich je špecifický. V Raňajkách na TA3 nevynechávame ani rozhovory s politikmi. Príjemne ma prekvapilo, že sú oproti klasickým politickým diskusiám oveľa uvoľnenejší, čo, myslím, oceňuje aj divák. Spoločnosť je v súčasnosti do značnej miery polarizovaná, preto sa ako moderátor relácie snažím, aby sa divák pri sledovaní Raňajok viac usmieval ako hneval.

Ale ak si mám vybrať oblasť, ktorá je pre mňa ako moderátora najobľúbenejšia, tak je to jednoznačne umenie. V súkromí som veľkým fanúšikom divadla, opery a klasickej hudby, preto sú stretnutia s umelcami pre mňa vždy povznášajúce.

Čo sa vám na relácii Raňajky najviac páči?

Spontánnosť a interakcia s divákmi. Napriek tomu, že s Nikolou Detáriovou nenechávame nikdy nič na náhodu a každé vydanie relácie poctivo pripravujeme, vždy si nájdeme priestor na istú dávku improvizácie a teda na momenty, ktoré sú korením vysielania. Musím povedať, že sme si ako ranná dvojica veľmi sadli.

V rámci mojej kariéry som už pracoval v rôznych moderátorských dvojiciach, ale pokiaľ chýba chémia, moderátori sa skôr trápia a divák si to všimne. Napriek skorému rannému vstávaniu chodím do práce dobre naladený a teším sa na každé naše spoločné vysielanie.

Ranný tím TA3 - Norbert Dolinský a Nikola Detáriová. TA3 / David Duducz

Do Raňajok musíte skoro ráno vstávať. O koľkej vám zvoní budík?

Život je niekedy paradox. Keď som bol na vysokej škole, mal som aj so spolužiakmi obrovský problém vstať hoci aj na predpoludňajšie prednášky. Keby mi vtedy niekto povedal, že veľkú časť mojej pracovnej kariéry bude skoré ranné vstávanie samozrejmosťou, tak sa iba zasmejem. Budík mi zvoní 4:25, ale často sa zobudím aj pred ním. Všetko je to len vecou zvyku. Môj biorytmus je už tak nastavený, že s tým nemám problém. Naopak, vyhovuje mi pracovať skôr ráno a večer sa už venovať súkromiu a záľubám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok