Siekel povedie Slovenský olympijský a športový výbor aj naďalej, získal vyše sto hlasov

TA3 TASR
15.10.2021 11:37

Anton Siekel povedie Slovenský olympijský a športový výbor aj v ďalšom volebnom období. Rozhodlo o tom 60. valné zhromaždenie v Bratislave, Siekel kandidoval na prezidentský post ako jediný.

Siekela zvolili na štyri roky v novembri 2016 po olympijských hrách v Riu de Janeiro, ďalšie voľby sa mali konať minulý rok v novembri po hrách v Tokiu. No keďže svet zasiahla pandémia koronavírusu, predĺžil sa aj olympijský cyklus a voľby presunuli na ďalší rok.

Okrem prezidenta zvolilo valné zhromaždenie aj členov výkonného výboru, predsedu dozornej rady a zároveň kontrolóra Slovenského olympijského a športového výboru, členov dozornej rady, ombudsmana a aj individuálnych členov Slovenského olympijského a športového výboru.

Právo hlasovať mali len členovia Slovenského olympijského a športového výboru, 81 právnických a 11 fyzických osôb. Uznášaniaschopnosť valného zhromaždenia bola 97 percentná. Delegáti spolu disponovali 124 hlasmi, keďže v súlade so stanovami mali zväzy olympijských športov dva hlasy.

Siekel získal 108 hlasov od 32 olympijských športových zväzov a 44 neolympijských. Zástupcovia 10 členských subjektov (4+6) so 14 hlasmi sa zdržali hlasovania. Aj na funkciu ombudsmana bol len jeden kandidát a to doterajší ombudsman Ľubomír Fogaš. Na zvolenie potreboval získať nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných delegátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok