Slovenský olympijský výbor udeľoval ocenenia, Chára získal hlavnú trofej

TA3 TASR
15.10.2021 11:08

Slovenský olympijský a športový výbor v piatok na svojom 60. valnom zhromaždení odovzdal vyznamenania a ocenenia za rok 2020.

Zdeno Chára repre (TASR)
TASR

Najvyššie ocenenie - Trofej Slovenského olympijského a športového výboru pre významnú osobnosť za aktuálny prínos v propagácii olympijského hnutia a prehlbovaní jeho vplyvu na šport a kultúru dostal hokejista Zdeno Chára.

Cenu Pavla Schmidta za výkon roka v individuálnej olympijskej disciplíne dostala lyžiarka Petra Vlhová, cenu Ondreja Nepelu pre mladého športovca do 23 rokov získala Barbora Mokošová. 

Za mimoriadny pozitívny prínos k reprezentácii SR v spojení s vynikajúcimi výkonmi (cena Pavla Demitru) dostal ocenenie Ľubomír Višňovský, cena Jána Zacharu pre trénera mládeže, ktorý dlhodobo aj aktuálne dosahuje prenikavé výsledky putovala do rúk Stanislava Kútika.

Cenu Vladimíra Černušáka za propagáciu a šírenie olympijských myšlienok najmä v pedagogickom procese dostal Jozef Drenko, cenu Matyldy Pálfyovej pre ženu za športové výsledky, aktivitu v športe a v olympijskom hnutí dostali Anna Čápová a Yvetta Macejková.

Udelili aj cenu Mira Procházku za aktuálne prenikavé dielo v oblasti žurnalistiky, dostal ju Ľubomír Souček. Cena Ladoslava Chudíka za filmové dielo, propagujúce šport sa ušla Pavlovi Barabášovi.

Ocenenia olympijského výboru za rok 2020

Trofej Slovenského olympijského a športového výboru
Zdeno Chára
Cena Pavla Schmidta
Petra Vlhová
Cena Ondreja NepeluBarbora Mokošová
Cena Pavla DemitruĽubomír Višňovský 
Cena Jána ZacharuStanislav Kútik
Cena Vladimíra ČernušákaJozef Drenko
Cena Matyldy PálfyovejAnna Čápová, Yvetta Macejková
Cena Mira ProcházkuĽubomír Souček
Cena Ladislava ChudíkaPavol Barabáš
Cena Jána MrázaSPP, a. s. – EKOFOND
Cena Vincenta Lafka - Olympijský klub rokaOlympijský klub Michalovce

Vyznamenania olympijského výboru za rok 2020      

Zlatý odznak Slovenského olympijského a športového výboruJozef Bazálik, Juraj Sanitra, Jozef Slovík, Pavel Schenk, Peter Likér, Branislav Slamka


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok