Kráľovná Alžbeta kritizuje nedostatočný pokrok v záležitostiach v oblasti klímy

TA3 TASR
15.10.2021 07:46

Britská kráľovná Alžbeta II. vo štvrtok povedala, že ju pred klimatickým summitom OSN hnevá nedostatočný pokrok v záležitostiach v oblasti klímy.

Kráľovná Alžbeta Queen Elizabeth Nemecko 1140px (SITA)
SITA

Alžbeta to povedala v príhovore na otváracom zasadnutí waleského parlamentu v Cardiffe. Vyjadrenia kráľovnej by za bežných okolností zostali neverejné. Zazneli však v priamom prenose a prevzali ich aj viaceré periodiká. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica Sky News.

"O COP toho počúvam veľa, no stále neviem, kto príde," povedala a dodala, že vie iba o ľuďoch, ktorí sa nezúčastnia. "Je naozaj otravné, keď hovoria, ale nekonajú," povedala. Klimatický summit OSN (COP26) sa uskutoční od 31. októbra do 12. novembra v škótskom Glasgowe.

Alžbeta sa v rámci summitu zúčastní na recepcii spolu so svojím najstarším synom Charlesom, princom z Walesu, a jeho manželkou Camillou. Prítomný bude i princ William s manželkou Catherine. Austrálsky premiér Scott Morrison koncom septembra uviedol, že sa na novembrovom klimatickom summite OSN možno nezúčastní. Svoju účasť zatiaľ podľa Sky News nepotvrdil ani ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok