Vyšetrovateľ NAKA žaluje Borisa Kollára za slová o čurillovskej mafii

TA3
15.10.2021 07:40

Dlhoročný vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla žaluje predsedu parlamentu Borisa Kollára. Ten v čase zadržania a obvinenia štvorice policajtov z tímu Očistec hovoril o "čurillovskej mafii".

Policajt obvinený v kauze Očistec žiada od Kollára verejné ospravedlnenie a odškodné vo výške 100-tisíc eur. Uvádza sa to v žalobe, ktorú majú k dispozícii Aktuality.sk. „K sume sme dospeli v prvom rade na základe konkrétnych okolností tohto prípadu, ktoré priamo zvyšujú intenzitu poškodenia dobrého mena nášho klienta. Tieto okolnosti sú dané tým, kto, čo, o kom, kde, kedy a akým spôsobom povedal. Rovnako sme sa riadili aj súdnou praxou v porovnateľných prípadoch. Náš klient túto žalobu nepodal preto, aby získal majetkový prospech pre seba, takže prípadnú priznanú sumu po odpočítaní nákladov venuje na dobročinný účel,“ vysvetlil Čurillov advokát Kubina pre Aktuality.

„Z vyjadrení predsedu parlamentu je zrejmé, že keď hovorí o ‚druhej strane‘, myslí tým skutočných mafiánov a členov organizovaných zločineckých skupín, proti ktorým žalobca ako vyšetrovateľ NAKA spolu so svojimi kolegami celý svoj profesijný život bojovali a bojujú," uvádza sa v žalobe.

Predseda parlamentu Boris Kollár použil slová o "čurillovskej mafii" pár dní po zadržaní a obvinení policajtov z tímu Očistec. "Nebudem podporovať, aby na druhej strane vznikla nová mafia, môžem ju pokojne nazvať ‚čurillovská'," uviedol ešte v septembri šéf parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok