Kollár nebude podporovať vznik čurillovskej mafie. Len sa hašteríme, kritizuje

TA3
17.9.2021 12:26

Chceme vyzvať našich koaličných partnerov, aby sme sa vrátili na začiatok, povedal predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Vystúpil spoločne s členmi poslaneckého klubu hnutia Sme rodina a vo vyhlásení skritizoval politikárčenie aj kauzy v polícii.

"Chceme týmto vyzvať našich koaličných partnerov, aby sme sa vrátili na začiatok," povedal Kollár. Poukázal na to, že zo strany súčanej vládnej koalície zazneli rôzne sľuby. Išlo o zníženie cien energií, nájomné byty, exekučnú amnestiu či podnikateľské kilečko. Líder Sme rodina vyzval koalíciu, aby sa vrátila k práci, ktorú sľubovala voličom. Kritizoval, že partneri presúvajú rokovanie o výstavbe štátnych nájomných bytov. 

"Nerobíme nič iné, len sa hašteríme," zhodnotil. Kollár vyzval na boj proti mafii expremiéra Roberta Fica. Nové vážne obvinenia v policajných kauzách podľa predsedu NR SR prekročili všetky hranice. Vyjadril sa, že nebude podporovať, aby z jednej mafie vznikla nová mafia, ktorú nazval "čurillovská". Kollár zároveň vyhlásil, že hnutie Sme rodina sa nebude zúčastňovať na pracovnej skupine, ktorá má riešiť obnovu dôvery v právny štát.  

Kollár narážal na vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Jána Čurillu, ktorého zobral do väzby v stredu večer sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok