Dosiahnite dokonalý účes. Odstráňte najčastejšie jesenné vlasové problémy

TA3/zm
14.10.2021 16:00

Počas jesene padajú vlasy ako lístie zo stromov. A nie je to jediný problém, ktorý naše účesy trápi. Poradíme vám, čo s mdlou farbou, štiepiacimi sa končekmi či inými vlasovými nástrahami, ktoré nás v tomto ročnom období stretávajú.

Dosiahnite dokonalý účes. Odstráňte najčastejšie jesenné vlasové problémy
Pexels/Mert Kahveci

Silné letné teploty a po nich striedanie tepla, keď ideme z vyhriateho vnútra von do studenej jesene – to sú všetko faktory, ktoré našim vlasom neprospievajú, a tak sú v týchto mesiacoch často suché vlasy s rozštiepenými končekmi, strácajú farbu a sú bez lesku. Ako svojej korune krásy pomôcť?

Pitný režim

Vlasy nielen v lete, ale aj na jeseň potrebujú dostatok hydratácie. Priemerná žena by mala denne vypiť 8 až 10 pohárov vody za deň, čo sa okrem iného prejaví aj na kvalite hrivy. Vo svojej prirodzenej podobe obsahuje každý vlas až 24 percent vody, preto je potrebné pre udržanie ich zdravia dostatočne prijímať tekutiny.

Masky a zábaly

Po tom, ako sa počas letných mesiacov vlasy namáhali pôsobením morskej soli či chlórovej vody, prejaví sa to na ich farbe. Môže byť vyblednutá, mdlá a najmä bez lesku. Vyriešiť to dokáže odborná starostlivosť a návšteva kaderníka, ale poradiť si môžete aj domácimi maskami a zábalmi.

Na vlasy blahodarne pôsobia napríklad masky z vajíčok, avokáda alebo banánu. Vyskúšať môžete aj rastlinné výluhy, povedzme z orechových listov či žihľavy.

Tvorba lupín

Počas jesene sa môžete stretnúť s tvorbou lupín, hoci ich inokedy počas roka nemáte. Dôvodom je opäť zmena počasia a fakt, že prechádzate z tepla do zimy, zvnútra von a naopak. Prvým krokom je obmedzenie fénovania, žehlenia vlasov či kulmovania. Vlasovú pokožku dostanete do formy aj pomocou masáže, môžete ju robiť počas umývania vlasov. Prstami prechádzajte popri korienkoch, masírujte a škrabte hlavu, aby sa obnovila cirkulácia krvi. Tvorba lupín sa tým zamedzí.

Vo svojej prirodzenej podobe obsahuje každý vlas až 24 percent vody.

Mokré vlasy

Od jesene do jari nezabúdajte na to, že mokré vlasy sú automaticky citlivé. Ak sú vonkajšie teploty príliš nízke a vyjdete von s mokrou hrivou, môže sa vám stať, že sa vlasy polámu. Funguje to podobne ako cencúle, ak do nich ťuknete, lámu sa.

Témy: lupina Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok