Pre krásne vlasy stačí nahliadnuť do špajze. Toto s nimi urobí avokádo, cibuľa či pivo

TA3/zm
26.7.2021 08:00

Niekedy nepotrebujete drahé kozmetické prípravky na to, aby ste dosiahli perfektný efekt. Platí to i pri starostlivosti o vlasy. Stavte na ingrediencie z kuchyne a vaša hriva sa vám odvďačí.

Pre krásne vlasy stačí nahliadnuť do špajze. Toto s nimi urobí avokádo, cibuľa či pivo
Pexels/Tim Mossholder

Bežne to máte doma, len to nepoužívate na vlasy. Pozrite sa na niektoré potraviny zo špajze inak než na suroviny na varenie.

Vajíčko

Najznámejší vlasový trik je už roky rokúce maska z vajíčok. Žĺtok vlasy zjemňuje a bielok má zas účinky ako šampón. Či už si urobíte zábal z celého vajíčka, alebo len z jeho časti, dajte pozor pri umývaní. Na to, aby ste ho dobre z vlasov opláchli, nemôžete použiť príliš horúcu vodu.

Tieto masky môžete používať na všetky typy vlasov, nie však rovnako. Normálne vlasy si žiadajú celé vajíčko, ktoré môžete rozmiešať s pár kvapkami citrónu, aby ste neutralizovali zápach. Na suché vlasy použite len žĺtok a na mastné zas iba bielok.

Banán

Toto ovocie má hydratačné schopnosti, a tak vašu hrivy dokonale zregeneruje a zároveň zabráni štiepeniu končekov. Rozpučený banán môžete zmiešať s klasickým mliekom alebo kokosovým, prípadne pridať do zmesi jogurt pre ľahšie nanášanie.

Banánová maska funguje opäť na všetky typy vlasov, najviac jej účinky ale zbadajú suché vlasy, ktoré sa budú po jej nanesení zdať lesklejšie a ľahšie ich upravíte.

Avokádo

Maska z rozmixovaného avokáda má veľmi podobné účinky ako banán. Dužina blahodarne pôsobi na vlasy i na pokožku, regeneruje i vyživuje zároveň. Vlasy sa po takejto maske budú lesknúť, nebudú mať sklony lámať sa a budú pružnejšie i pri tvarovaní účesu.

Avokádová maska na vlasy Pixabay/Seksak Kerdkanno

Pivo

Ak sa o tomto nápoji hovorí, že z neho rastie brucho, tak by sa malo hovoriť, že z neho v prvom rade rastú vlasy. Do objemu! Funguje ako tužidlo, preto ho môžete mať pripravené v rozprašovači. V takom prípade pivo z vlasov neumývate. Len to nepreháňajte s množstvom, aby vám hriva nesmrdela ako z tretej cenovej.

Na vlasy pôsobia dobre aj iné druhy alkoholu. Napríklad vodka prekrvuje pokožku na hlave, čím stimuluje rast vlasov.

Jogurt a majonéza

Pri sledovaní váhy možno siahate radšej po jogurte ako po majonéze, no ak ide o vlasy, je to jedno. Obe výborne hydratujú vlasy a ocenia ich najmä majiteľky dlhej hrivy. Jogurt či majonézu nikdy nenanášajte ku korienkom, ale len do spodnej polovice dĺžky vlasov.

Použitie je opäť neobmedzené, bez ohľadu na to, aký typ vlasov máte. Suchým a krehkým dodajú tieto ingrediencie pružnosť, jemným zas objem.     

Cibuľa a cesnak

Trik s týmito potravinami ocenia nie len dámy, ale aj páni, ktorých trápi plešina. Cibuľa i cesnak totiž stimulujú rast vlasov, obmedzujú ich padanie. V oboch prípadoch ide o silnú šťavu, takže cesnak či cibuľu buď rozmixujte, alebo ešte lepšie odšťavte a masírujte pri korienkoch.

Pozor však na dĺžku tejto kúry. Šťava je extrémne silná, preto by mohla spáliť pokožku na hlave a viesť k svrbeniu. Zároveň sa nejedná práve o voňavé zábaly, preto si ich radšej ponechajte na víkendy, kedy nejdete do spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok