Ministerstvo obrany podáva na Kotlebu a Mazureka trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy

TA3 TASR
11.10.2021 14:03

Rezort obrany podal trestné oznámenie na poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariána Kotlebu a Milana Mazureka za šírenie poplašnej správy - presne tak, ako v nedeľu avizoval minister na sociálnej sieti.

Kotleba Mazurek 1140 px (SITA/Milo Fabian)
SITA/Milo Fabian

Predmetom oznámenia podaného na Okresnej prokuratúre Bratislava I. sú nepravdivé a skresľujúce informácie o vývoji a použití systému MOVIR, ktoré obaja menovaní uverejnili vo videách. 

Vyjadril sa na svojom Facebooku

"Títo páni sa rozhodli uchopiť pozornosť dôverčivých ľudí a prostredníctvom vymyslených konštruktov o koncentračných táboroch, v ktorých majú byť ľudia umiestňovaní rezortom obrany, účelovo zavádzať verejnosť s cieľom jej zastrašenia. Nedovolím, aby zúfalé pokusy o senzácie a rast preferencií takýchto na slovo vzatých neodborníkov poškodzovali krajinu a dôveru obyvateľov v Ozbrojené sily SR. Ministerstvo obrany SR v žiadnom prípade nevytvára a neplánuje vytvárať „tábory pre neočkovaných ľudí“, nezavádza na Slovensku „totalitu“ ani „nový svetový poriadok," zdôraznil minister J. Naď. 

Pre úplnosť doplnil, že Centrum výcviku Lešť sa podieľa na projekte MOVIR za účelom výskumu zaradenia bezpilotných prostriedkov do systému ochrany vyhradeného priestoru v kompetencii Centra výcviku Lešť, a teda v žiadnom prípade nie na použite proti obyvateľstvu Slovenskej republiky. „Centrum výcviku Lešť je uzatvorený vojenský priestor (obvod), kde civilné obyvateľstvo SR ani nemá prístup,“ povedal.

Upozorňuje na šírenie konšpirácií

Do pozornosti dal tiež šírenie nepravdivých tvrdení. „Viac ako 76 tisíc zdieľaní vrhá svetlo aj na úroveň odolnosti obyvateľstva proti dezinformáciám. Prosím všetkých, aby neinklinovali k populistickým vyhláseniam bez reálneho základu a aby nešírili neoverené a zjavne nepravdivé informácie, ktoré môžu závažne a najmä negatívne ovplyvniť konanie ľudí. Neubližujme si navzájom - neplňme internet a mysle ľudí nenávisťou založenou na klamstvách ľudí popierajúcich holokaust, no hlásajúcich o čipoch,“ dodal. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok