Tak takto?!: České voľby boli referendom o Babišovi

TA3
11.10.2021 09:38

Zatiaľčo slovenské voľby v roku 2020 boli referendom o Robertovi Ficovi, víkendové české voľby boli zasa referendom o Andrejovi Babišovi.

Sekerák
TASR/AP

V Českej republike sa dostáva k moci nová reprezentácia, ktorá prináša generačnú výmenu. Rozloženie síl na politickej mape u našich susedov môže v mnohom pripomínať aj situáciu, v ktorej bolo Slovensko v roku 2010.

Bude zaujímavé sledovať, aký kurz naberie zahraničná politika, ako sa budú správať Piráti, ktorí získali v poslaneckej snemovni iba štyri kreslá, ale napriek tomu prejavili záujem o rezort sociálnych vecí, kde vzniknú prípadné trecie plochy Pirátov s kresťanskými demokratmi a ako využijú svoj triumf starostovia. Keďže z hry úplne vypadli sociálni demokrati a komunisti, úlohu opozičnej ľavice bude paradoxne hrať miliardár Andrej Babiš.

O novej politickej mape Česka, o tom, že Babiš je dnes v podobnej situácii, v akej bol Robert Fico v roku 2010, aj o ďalších paralelách medzi slovenskou a českou politikou bude v dnešnej relácii Tak takto?! s Anka Žitná hovoriť s bývalým veľvyslancom v Českej republike Petrom Weissom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok