Korčok chce budovať dobré vzťahy s Maďarskom, Sme rodina tento krok víta

TA3 TASR
9.10.2021 12:19

Koaličné hnutie Sme rodina podporuje konanie ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka pri rokovaniach o aktuálnych slovensko-maďarských problémoch na bilaterálnej úrovni. Hnutie deklarovalo, že vždy bude hájiť záujmy Slovenska.

Sme rodina je pripravené zmeniť ústavu, aby sa mohlo konať referendum, tvrdí Kollár
TASR/Jaroslav Novák

"Ak sa v budúcnosti vyskytnú nejaké problémy, tak to budeme riešiť, ako sa na 21. storočie patrí, a to rokovaniami," uviedlo.  

Matovič je za diplomatickú cestu

Koaličná SaS už vo štvrtok, 7. októbra, deklarovala, že Korčok má jej plnú dôveru. Aktivitu šéfa diplomacie vítajú aj viaceré mimoparlamentné strany. Vyzývajú vládu, aby začala konať a riešiť vzniknutý problém. Minister financií a expremiér Igor Matovič apeluje, aby bol spor riešený diplomatickou cestou.

Korčok sa nedávno stretol s maďarským ministrom zahraničia Péterom Szijjártóom. Na spoločnej tlačovej konferencii naznačil otázku skupovania budov v Košiciach i poľnohospodárskej pôdy maďarskou vládou. 

Korčok žiada o zlepšenie komunikácie

Šéf diplomacie zdôraznil, že Slovensko požiadalo Maďarsko, aby svoje vládne programy, ktoré majú presah na Slovensko, robili po vzájomnej konzultácii a dohode. Deklaroval záujem na budovaní dobrých vzťahov. Korčok už avizoval, že nadobúdanie vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam cudzími štátmi má podstúpiť legislatívne zmeny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok