Pedofil u seba skrýval nacistické predmety v hodnote troch miliónov eur

TA3 TASR
7.10.2021 08:59

Polícia v brazílskom meste Rio de Janeiro v stredu oznámila, že v príbytku nemenovaného 58-ročného muža podozrivého zo znásilnenia maloletej osoby našla množstvo nacistických predmetov a zbraní v odhadovanej hodnote troch miliónov eur.

Mein Kampf Adolf Hitler 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Polícia zaistila celkovo vyše 1000 predmetov vrátane nacistických uniforiem, periodík, malieb, nacistických odznakov, vyobrazení Adolfa Hitlera, zástav a medailí Tretej ríše, ako aj zbrane a muníciu z tohto obdobia. 

Príslušníci polície tieto predmety objavili po tom, čo prišli na danú adresu na základe zatykača vydaného pre podozrenia zo znásilnenia maloletej osoby a zneužitia ďalších detí. Muž čelí tiež obvineniam z nelegálnej držby zbrane a rasovej diskriminácie.

Luis Armond, vedúci detektív v tomto prípade, pre Reuters uviedol, že ide o popierača holokaustu, pedofila a muža, ktorý podľa vlastných slov prenasleduje homosexuálov. Dodal, že podozrivý pochádza z bohatej rodiny investorov a na vybudovanie svojej zbierky vojnových predmetov pravdepodobne využil svoje dedičstvo. 

Polícia vyšetruje prepojenie tohto muža na nacistické a ďalšie krajne pravicové skupiny a usiluje sa zistiť, či bol aktívny na trhu s takýmito predmetmi. "Je to niečo celkom nezvyčajné a šokujúce," uviedol v súvislosti s netradičným nálezom vyšetrovateľ. Potrebné bude podľa jeho slov nájsť múzeum, ktoré sa uvedených objektov ujme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok