Neuveriteľné, na čo všetko pomáha lak na vlasy. Zafixuje nielen účes, ale zachráni aj oblečenie

TA3/zm
8.10.2021 08:00

Lak na vlasy sa nachádza na väčšine poličiek v ženských kúpeľniach, ale zrejme ste netušili, aké rôznorodé môže byť jeho využitie. Okrem vlasov perfektne poslúži aj pri najrôznejších situáciách s oblečením. Z kozmetického produktu tak môže byť skvelý módny pomocník.

Neuveriteľné, na čo všetko pomáha lak na vlasy. Zafixuje nielen účes, ale zachráni aj oblečenie
Nivea

Využitie laku na vlasy inak ako pri tvorbe účesu je známe tým, ktorí radi robia napríklad ručné práce. Lak výborne ošetrí napríklad sušené kvety, používa si pri papierových výtvoroch ako lepidlo alebo fixuje nápisy kriedou. Využitie tohto spreja je však oveľa rôznorodejšie a nasledujúce tipy patria do kategórie odevy.

Namiesto valčeka

Minul sa vám lepiaci valček, ktorým zbavujete svoje oblečenie chĺpkov, vlasov a iných nečistôt? Nevadí, poslúži aj lak na vlasy. Nastriekajte ho na papierovú kuchynskú utierku a prikladajte na znečistené miesta vášho odevu. Vďaka lepkavej konzistencii sa na servítok nalepia a neostane po nich ani stopa.

Na pančuchy

Obdobie pančúch je v plnom prúde, ale niektoré látky skrátka so silonkami nejdú do kopy. Ak sa vám z tohto dôvodu sukňa nepríjemne lepí na nohy, opäť pomôže lak na vlasy. Nastriekať ho môžete na pančuchy, ale aj na vnútornú stranu oblečenia. To sa ako zázrakom prestane krčiť a zarezávať tam, kde nemá.

Neposlušný  zips

Ak sa vám rozopína zips na niektorých nohaviciach či sukniach, lak na vlasy si s tým poradí. Samozrejme, nemôže ísť o prípad, kedy zips nedrží preto, lebo je vám oblečenie malé. Hovoríme skôr o situácii, kedy sú zúbky vyšúchané a preto sa zips rozchádza. Prestriekajte ho rozopnutý po celej dĺžke lakom na vlasy, zapnite a ešte raz sprejom zafixujte.

Odstraňovač škvŕn

Ďalšie využitie laku na vlasy by naozaj čakal málokto. Keďže je lepkavý a používa sa často práve na zafixovanie, je paradoxné, že funguje aj na odstraňovanie. A to konkrétne fľakov na oblečení. Stačí na ne nasprejovať lak a preprať v rukách. Výborne odstraňuje napríklad škvrny z mejkapu.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok