Triky, ako využiť ústnu vodu: Okrem sviežeho dychu vás zbaví lupín či nahradí deodorant

TA3/zm
4.10.2021 16:00

Ústna voda je perfektný pomocník v kúpeľni, a to nemáme na mysli jej klasické využitie pri dentálnej hygiene. Tento roztok má omnoho viac využití v beauty oblasti. Nasledujúcich päť nápadov vám možno uľahčí život, keď vám dôjdu iné kozmetické či hygienické produkty.

Triky, ako využiť ústnu vodu: Okrem sviežeho dychu vás zbaví lupín či nahradí deodorant
Pinterest

Dezinfekcia ústnej dutiny musí byť dostatočne silná, ale zároveň šetrná k ľudskému telu. A tak má ústna voda perfektné výsledky aj pri inom využití, než je len svieži dych.

Zbaví vás lupín

Ak bojujete so suchou pokožkou hlavy, ústna voda dokáže zabrániť tvorbe lupín. Stačí zmiešať v rovnakom pomere obyčajnú a ústnu vodu a roztok použiť po umývaní vlasov na opláchnutie. Niekoľko minút necháte zázračný elixír pôsobiť na pokožke hlavy a potom ju ešte raz opláchnete čistou teplou vodou. Už po prvom použití by ste mali vidieť výsledky, ale opakovaná aplikácia vás lupín zbaví natrvalo.

Ústna voda na akné

Dezinfekcia, ktorú ústna voda obsahuje, je vynikajúca aj na vysušenie vyrážok. A tak môžete ju môžete skúsiť v boji proti akné. Na nejaký čas ju používajte podobne ako micelárnu vodu a ráno i večer ju naneste na vatový tampón a vyčistite pleť. Samozrejme, následne opláchnite. Nezľaknite sa mierneho štípania, práve to znamená, že si ústna voda robí svoju prácu a lieči boľavé miesta.

Núdzový antiperspirant

Núdzové riešenie, keď sa vám minie deodorant, je opäť ústna voda. Naneste ju na vatový tampón a pretrite si podpazušie. Zamedzí poteniu a zároveň prekryje zápachy. Tento trik by ste vvšak mali využívať len občasne, aby ste nemali podráždenú pokožku v podpazuší.  

Kúpeľ pre chodidlá

Tak, ako dokáže ústna voda zamedziť zápachom z potenia, podobné účinky má aj na chodidlá. Doprajte im kúpeľ, do ktorého prilejete dva tri diely ústnej vody a nohy máčajte aspoň štvrťhodinu. Bude to skvelý relax a do budúcna obmedzíte zápachy a potenie i na tejto časti tela.   

Tip pre manžela

Na záver ešte jedno kozmetické využitie ústnej vody, ktoré ocení vaša polovička, ak sa vám doma minie voda o holení. V tomto prípade voda ako voda a skvele ju nahradí aj ústna, keďže dezinfikuje a vonia.

Témy: Pokožka lupina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok