Saková vidí za zmenou paragrafu 363 posilnenie právomocí Lipšica. Dezinformácie, hovorí Grendel

TA3 TASR
3.10.2021 14:52

Opozičná poslankyňa národnej rady z mimoparlamentného Hlasu-SD Denisa Saková si myslí, že zmena paragrafu 363 by vložila do rúk špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica väčšie právomoci.

Saková
TASR/Martin Baumann

Za takouto úpravou vidí mocenské boje. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel považuje takéto výroky za dezinformácie. Uviedli to v nedeľnej politickej diskusnej relácii Na telo v TV Markíza. Grendel zdôraznil, že prehodnotenie paragrafu 363 sa spomínalo už v programovom vyhlásení vlád Igora Matoviča aj Eduarda Hegera. Vylúčil, že by k takémuto kroku malo dôjsť pre špeciálneho prokurátora. Poznamenal, že aj generálny prokurátor Maroš Žilinka pri výberovom konaní na svoj post spomenul zmenu paragrafu.

Pripomenul, že ľuďom pred voľbami sľúbili, že budú vyšetrovať korupciu. Podľa jeho slov sa tak doposiaľ nedialo v takej intenzívnej miere ako teraz. Poukázal na to, že 26 ľudí sa už priznalo, že ku korupcii dochádzalo za minulej vlády. Saková zasa reagovala, že polícia mala rozviazané ruky už za pôsobenia Milana Lučanského na čele Policajného zboru. Tvrdí, že rovnako "rozviazané ruky" mali v tom čase aj orgány činné v trestnom konaní.

Obaja sa zhodli na tom, že v kauzách nemajú obvinenia stáť len na jednom kajúcnikovi. "Nie je možné, aby kajúcnik, ktorý páchal trestnú činnosť a mal dostať 25 rokov alebo doživotie, vyviazol s podmienkou a finančným trestom len preto, lebo rozpráva a obviňuje ľudí, o ktorých obvinenia úplne nie sú pravdivé," doplnila Saková. 

Grendel dodal, že nevie o tom, že by malo dôjsť k zmenám vo vedení Slovenskej informačnej služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok