Trasú sa vám ruky a neviete si to vysvetliť? Na poškodené nervy vyskúšajte tieto vitamíny

TA3/bd
29.9.2021 18:00

Svaly vo vašich rukách prijímajú vstupy z motorických neurónov. Sú to nervy, ktoré stimulujú svalové kontrakcie. Poškodenie týchto motorických nervov môže spôsobiť abnormálnu nervovú signalizáciu svalov vašich rúk. Výsledkom je nekontrolovaný pohyb alebo triaška. Aj keď sa triaška rúk môže vyvinúť z mnohých dôvodov, často pomôžu obyčajné vitamíny, aby sa problém odstránil

Trasú sa vám ruky a neviete si to vysvetliť? Na poškodené nervy vyskúšajte tieto vitamíny
FreePik

Vitamín B12

Dôležitý vitamín, ktorý vám môže pomôcť zabrániť nekontrolovateľnému chveniu v rukách, je vitamín B12 alebo kobalamín. Vaše telo potrebuje kobalamín na udržanie zdravých nervov, pretože nedostatok vitamínu B12 vedie k rozpadu myelínu, ochranného obalu buniek potrebného pre správny nervový prenos. Výsledkom je, že nedostatok tohto vitamínu môže viesť k strate motorickej kontroly vo vašich končatinách vrátane paží, čo vedie k triaške rúk. Užívanie vitamínu B12 zabraňuje následnému poškodeniu nervov.

vitaminy FreePik

Vitamín E

Ďalším vitamínom, ktorý môže potenciálne zabrániť triaške je vitamín E. Jednou z možných príčin triašky je Parkinsonova choroba, neurodegeneratívne ochorenie, ktoré vedie k progresívnej strate motorickej kontroly. Užívanie antioxidantov ako vitamínu E môže byť prospešné. Vitamín E hrá úlohu vo všeobecnom zdraví vášho nervového systému a pomáha predchádzať poškodeniu nervov, ktoré môže nastať v dôsledku jeho nedostatku.

vitaminy FreePik

Vitamín B1

Vitamín B1 alebo tiamín je rovnako dôležitý. Jeho konzumácia každý deň pomáha vyživovať váš nervový systém, zatiaľ čo jeho nedostatok môže viesť k poškodeniu nervov. U človeka trpiaceho ochorením beri beri sa môže vyvinúť nekontrolovateľné chvenie v rukách alebo nohách spolu so stratou citlivosti, kardiovaskulárnym poškodením a demenciou. Užívanie vitamínu B1 môže pomôcť predchádzať tomuto nedostatku a chrániť pred týmto ochorením.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok