TOP 22 atrakcií v Dubaji

CK Satur/PR
29.9.2021 13:38

Snáď žiadne iné mesto na svete nemá toľko „naj naj naj“ ako práve Dubaj. Je moderný, štýlový, nadčasový, prekvapivý, fascinujúci na každom kilometri a v neposlednom rade je iste pýchou emirátskych šejkov.

TOP 22 atrakcií v Dubaji
CK Satur/PR

Vašu dovolenku v Dubaji si tak môžete príjemne spestriť vďaka fantastickým atrakciám, ktoré aktuálne vládnu v dubajskom svete, pričom už pri čítaní vám niektoré poriadne rozprúdia krv v žilách alebo rozhojdajú iskry v očiach.

1. Ain Dubai

Na ostrove Bluewaters vyrástlo najväčšie ruské koleso na svete. Jeho výška je 210 m a dokonale „žiari“ ako maják nielen pred Dubai Marina, ale už aj na instagramových spotoch. Počas tohoročného otvorenia je dubajskou najlákavejšou atrakciou.

Dubaj instagram, #aindubai

2. Burj Khalifa

Najvyššej veži sveta Burj Khalifa sa nedá vôbec odolať. Aj keď ste o nej počuli už tisíc krát alebo ste ju i videli, je to proste „nádherný kus“. Elegantne sa dvíha do výšky 828 m a pri jej „nohách jej kľačal už snáď aj celý svet“.

Dubaj instagram, #burjkhalifa

3. Dubai Miracle Garden

Ak sa túžite cítiť rozprávkovo ako Alica v krajine zázrakov, vyberte sa na záhradný prieskum do dubajskej záhrady Miracle. Nielen že je to romantické miesto, ale na ploche 72 000 m2 sa vám v plnej nádhere predstaví 50 miliónov farebných kvetín a 250 miliónov rastlín.

Dubaj instagram, #miraclegarden

4. Frame a vyhliadka s presklenným dnom

Nenapodobiteľný dubajský rám ako zdobí Zabeel Park je gigantom na zemi. Betónovo-oceľová konštrukcia je „zarámovaná“ zlatým ornamentom, pričom mu tak dáva arabský ráz. Vo výške 150 m sa môžete prejsť po sklenenom moste, ktorý je dlhý až 93 m.

Dubaj instagram, #dubaiframe

5. Zábavné parky

Snáď žiadny iný zábavný park na svete nie je taký obrovský ako Dubai Parks & Resorts. Zdobí ho Legoland so 40 atrakciami, Miniland s 15 000 replikami, pričom aj tu je najväčšia Burj Khalifa,. Ak vás láka Hollywood, nájdete ho v Motiongate Dubai, kde vás Šmolkovia, Shrek, Kung-Fu Panda a iné slávne bytosti prenesú do sveta nádherných rozprávok.

Dubaj instagram, #motiongatedubai

6. Dubai Aquarium, Underwater Zoo

Nákupné centrum Dubai Mall vo svojom nekonečnom labyrinte ulíc ukrýva v najväčšej akrylovej konštrukcii až 10 mil. litrov vody a viac ako 100 druhov vodných živočíchov. Keď budete dobrodružne prechádzať 50 m dlhým tunelom a pozorovať stovky plaviacich sa žralokov, možno si odvážne poviete, že sa k nim pridáte. Ak vás však žraloky nenadchýnajú, skúste zájsť do výbehu s krokodílmi.

Dubaj instagram, #dubaiaquarium

7. Nákupné centrá

V Dubaji platí, že všetky cesty vedú do Dubai Mall. Tu je nielen 1200 obchodov, ale aj 120 reštaurácií, kino s 22 sálami, obrovské akvárium, podmorská zoo, dubajská spievajúca fontána, interaktívny zábavný park s herňou Sega Republic a detské mestečko KidZania, kde sa môžu deti zahrať na dospelých. V nákupnom centre Mall of the Emirates okrem nakupovania si zas môžete zalyžovať. Krásnu promenádu s nakupovaním si môžete užiť v Dubai Marina Mall.

Dubaj instagram, #dubaishopping

8. Ski Dubai

Čo tak v teple vyskúšať mrazivé osvieženie na lyžiach? V Mall of the Emirates na lyžovačku vystrojení nasadnete na sedačkovú lanovku a zlyžujete 400 m dlhý svah. A aby ste si pripadali ako kdesi v alpskom stredisku je tu i horská chata a dve kaviarne, kde vás zahreje horúca čokoláda a pohľad na roztomilých tučniakov.

Dubaj instagram, #skidubai

9. XLine Dubaj Marina

V Dubaji nájdete najdlhší zipline v meste a to priamo medzi mrakodrapmi v štvrti Dubai Marina. 80 km rýchlosťou za hodinu si vychutnáte adrenalínovú 1 km jazdu pričom uvidíte Marinu ako na dlani. Pristávanie je celkom príjemné a to pri nákupnom centre Dubai Marina.

Dubaj instagram, #xlinedubai

10. The Beach at JBR, promenáda The Walk a západ slnka

Štýlový plážový komplex The Beach at JBR vyrástol v znamení relaxu a aktívnej zábavy v štvrti Dubai Marina, ktorý dotvára perfektná promenáda The Walk. O tunajšiu pláž je dobre postarané, pričom tu nájdete obchody, kaviarne, reštaurácie a tiež skvelý hotel Sheraton Jumeirah 5*. Ešte pred tým ako si na tomto mieste užijete skvelé kino priamo pod nočnou oblohou, si vychutnajte neodolateľný západ slnka.

Dubaj instagram, #jbrdubai

11. Dubai Marina

Keby sa zrodili „nové Benátky“ asi by vypadali ako obytná štvrť Dubai Marina, ktorá vyrástla do luxusnej krásy v umelo vytvorenom prístave. Voda, ktoré sa vinie do vnútra komplexu sem vniesla kus prírody, pričom odraz mrakodrapov sa na nej úchvatne odráža. Okrem nákupov v centre Dubai Marina Mall je tu lákavá promenáda s barmi a reštauráciami a prístav plný parádnych jácht.

Dubaj instagram, #dubaimarina

12. City Walk

Len kúsok od najvyššej budovy sveta, vyrástla moderná mestská štvrť City Walk Dubai, ktorú tvoria kryté promenády, dve námestia a jazero s fontánou. Desiatky kaviarní, reštaurácií a obchodov sú celkom príjemným lákadlom. Nájdete tu i atrakciu Green Planet, ktorá vytvára podmienky typické pre džungľu s bujnou zeleňou, vtáctvom, hmyzom, rybami a opicami.

Dubaj instagram, #greenplanetdubai

13. Flying Cup

Čo poviete na večeru na oblohe alebo „lietajúcu pizzu či hotdog“? Niečo také je pre Dubaj vo výške 40 m nad zemou „hračka“, ktorú nájdete v časti JBR Beach. 360 stupňový panoramatický výhľad na všetko možné i nemožné je fascinujúci. Skúste si ho naplánovať napríklad pri západe slnka. Wooow!

Dubaj instagram, #flyingcup

14. Burj Al Arab

Hotel v podobe plachetnice Burj Al Arab je so svojimi 7 hviezdičkami jedným z najluxusnejších na svete vôbec. Ak vás láka Veža Arabov vydajte sa sem napríklad na čajové posedenie o 17. hod. ktorý je servírovaný až v ôsmych chodoch, čo je v skutku „kráľovská záležitosť“.

Dubaj instagram, #burjalarab

15. Dubai Fountain

Je tancujúca, je spievajúca, je farebná, je žiarivá, je najväčšia na svete a môžete si ju užiť každých 30 min. Reč je o dubajskej fontáne, čo sa nachádza pri nohách najvyššej veže priamo v jazere Burj. Na jej 275 m dĺžke dokáže kúzliť až tisíc vodných kreácií, ktoré osvetľuje 6600 žiaroviek, pričom vodný trysk vyletí do výšky 150 m. Ak ju chcete mať celkom na dosah, vydajte sa na plavbu jazerom na tradičnej drevenej lodi.

Dubaj instagram, #dubaifountain

16. Dubai Global Village

Multikultúrny tematický zábavný park Dubai Village vám dokáže ukázať 78 rôznych kultúr v 26 pavilónoch za pár hodín. Zoznámte sa s dubajskou Šikmou vežou, Big Ben, Taj Mahal, alebo sa preneste do starého Egypta. Divy sveta nájdete v tunajšom Rusku, Kambodži či Vietname.

Dubaj instagram, #dubaivillage

17. Museum of Future

National Geographic zaradil technologicky orientované Múzeum budúcnosti medzi najkrajšie na svete. Túto ikonickú 77 m vysokú stavbu dotvára oceľová fasáda pričom na jej ploche 17 000 m2 sa nachádza 14 000 m arabského kaligrafického písma, kde sú napríklad aj slová dubajského šejka Mohameda bin Rashida: „My nebudeme žiť sto rokov, ale činy našej kreativity tu po nás ostanú“.

Dubaj instagram, #museumoffuture

18. Dubai Opera

Viete čo má spoločné tradičná drevená loďka „dhow“ s najmodernejšou operou na svete? Jej architekt jej vniesol podobu lode a celkovo jej obraz pôsobí akoby sa elegantne plavila pri najvyššej budove a dubajskej fontáne. Krásna opera tak môže hostiť koncerty, muzikály alebo balet až pre 2000 návštevníkov.

Dubaj instagram, #operadubai

19. Dubai Safari

Dobrodružná jazda plná piesku, dún, rozpáleného slnka a modrého neba vám vnesie patričný adrenalín. A obzvlášť, ak sa vydáte do nehostinného ale úchvatného púštneho sveta Rub Al Khali. Súčasťou tohto sveta sú aj beduíni, ktorých tu máte možnosť vidieť.

Dubaj instagram, #safaridubai

20. Aquaparky

Mokrý svet plný zábavy si po dubajsky môžete užiť vo vodnom parku Wild Wadi v blízkosti hotela Burj Al Arab, kde je 30 atrakcií od lenivej rieky až po divoké šmykľavky ako Falaj Fury, The Tunnel of Doom, Wadi Leap, Flying Falls či Thunder Rapids. Alebo vyskúšajte neutíchajúcu zábavu v parku Aquaventure, ktorý korunuje Palmový ostrov a je súčasťou hotela Atlantis The Palm 5*. Okrem famóznych skokov odvahy, žraločích útokov, kaskád tu nájdete aj delfinárium a podmorskú zoo. Celkom nové vodné zážitky si môžete užiť aj v najväčšom nafukovacom vodnom parku na svete Aqua Fun Dubai na pláži JBR a to v rozmeroch 130 m x 33 m so 72 zábavnými prekážkami.

Dubaj instagram, #wildwadi

21. Dubai Creek

Morský záliv Dubai Creek vnesie do vášho emirátskeho poznávania svieži vánok. Leží priamo v srdci Dubaja a vládne mu arabský svet, obchod, pouličný ruch s vôňou arabskej kávy, či tradičné drevené lode a múzeá. Tu sa kedysi zrodil zlatý trh, trh korenín a čerstvých úlovkov. Nenechajte si ujsť nejaké úlovky na tomto mieste ani vy!

Dubaj instagram, #dubaicreek

22. Trhy

Dubaj je síce z každej strany moderný, ale ak túžite po arabskej atmosfére, vydajte sa na miestne trhy, kde nájdete blyštiace zlato, voňavé koreniny, čerstvú kávu, tie najlepšie voňavky, prekrásne látky s pravým orientálnym nádychom a to všetko na trhu „Souk“ (Gold, Parfume, Spice) v časti Deira. Moderne pojatý arabský trh zas nájdete napríklad v Dubai Mall a to s viac ako 40 obchodmi.

Dubaj instagram, #dubaisouk

Aktuálne informácie ohľadom podmienok vstupu do SAE a návratu na Slovensko nájdete v covid mape CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok