Wellness turistika je horúci hit roka 2021! Prečo ju treba aj vám?

CK Satur/PR
24.9.2021 20:22

Celé leto vás CK SATUR v blogoch pozývali na pobrežné prechádzky naboso po piesku a akčné poznávačky sveta. Dnešná téma bude o azda ešte exotickejšom poznávaní – samého seba. Vkĺznite do mäkučkého hotelového župana a vstúpte do wellness zóny, kde čas aj stres prestávajú existovať.

Wellness turistika je horúci hit roka 2021! Prečo ju treba aj vám?
shutterstock.com

Turistický priemysel každoročne prináša také či onaké cestovateľské trendy, no wellness pobyty majú medzi nimi výsadné postavenie. Už dávno totiž prekonali status trendovej záležitosti a povýšili na (čoraz žiadanejšiu) stálicu v dovolenkových katalógoch. Nie je to žiadne prekvapenie, ich rastúca popularita vychádza z prirodzenej potreby spomaliť v hektickej dobe. Zastaviť sa je dnes luxus.

Wellness pobyt a prílev novej energie shutterstock.com

Čas na wellness je práve teraz

Nehovoriac o tom, že ostatné dva roky zatienené pandémiou prakticky denne testujú našu odolnosť voči stresu. O to viac máme chuť zbaliť kufre a vyraziť na miesto, kde sa netreba vôbec o nič starať, naopak, my budeme tí, o koho bude ukážkovo postarané – so špičkovým servisom ako v rukavičkách.

Páči sa vám táto predstava? Ešte viac sa vám zapáči fakt, že po jej zrealizovanie netreba chodiť ďaleko. Slovensko je plné čarovných miest, kde môžete ľahko skombinovať rodinnú dovolenku s ozdravným efektom wellness procedúr a načerpávaním „zelenej“ energie z lokálnej prírody.

Či sa s nami vyberiete do Bešeňovej, Liptova, Jasnej, Šamorína alebo ďalších overených relaxačných oáz, wellness turistika s CK SATUR je zárukou, že pre svoj komfort nebudete musieť ani prstom pohnúť – nanajvýš len, keď sa načiahnete z jacuzzi po osviežujúci drink.

Ešte stále zvažujete, či vám namiesto wellness turistiky nestačí na spríjemnenie jesenných prázdnin iba váš domáci gauč a televízny ovládač? Máme pre vás hneď päť pádnych dôvodov, prečo sa oplatí uprednostniť profesionálne rozmaznávanie.

Nechajte sa rozmaznávať. shutterstock.com

1. Vyvetráte spam z hlavy

Až 76 % rekreantov uvádza, že po absolvovaní wellness pobytu cítia výrazný úbytok stresu a úzkostí, vyplynulo z ankety medzinárodnej spoločnosti Spafinder Wellness 365. Nie je to len zmenou prostredia, ktorá už sama o sebe pomáha získať nadhľad a odstup od všedných starostí. Špeciálne pri wellness pobytoch totiž platí, že hotely a penzióny uspôsobené na tento typ turizmu zohľadňujú potrebu hostí po maximálnom pokoji. Odráža sa to v dekore izieb, v zabezpečení akustickej pohody a v desiatkach ďalších detailov, ktoré sa v spoločnej symbióze podieľajú na tom, aby ste vo svojom wellness útočisku neboli nikým a ničím rušení.

Oddych aj s deťmi. shutterstock.com

2. Zlepšíte si náladu

Pozitívnejšie myslenie sa vo vyššie spomínanej ankete uvádza ako druhý najrozšírenejší prínos wellness pobytov. Až 75 % turistov sa z dovolenky vracia s lepšou náladou a pretrvávajúcim úsmevom na tvári, čo je výraz, ktorý spraví dobre nielen vám, ale aj vášmu bezprostrednému okoliu. „Oblečte“ si ho do práce alebo na podovolenkové stretnutie pri kávičke a môžete sledovať, ako rýchlo iskra vašej pozitívnej energie preskočí aj na kolegov a priateľov.

Krásny deň s úsmevom. shutterstock.com

3. Kráľovsky sa vyspíte

Pre 69 % ľudí sú wellness pobyty ideálnou príležitosťou, ako si vylepšiť takzvanú spánkovú hygienu. Naozaj to funguje! Zopár dní v prostredí, kde je všetko prispôsobené vašej fyzicko-duševnej obrode, je presne to, čo potrebujete, aby ste popracovali na zlozvykoch, ktoré vám bránia vo výdatnom spánku. Skvelé jedlo (ktoré nemusíte pripravovať vy), plávanie v bazéne, masáže, aromaterapie, čítanie kníh namiesto hltania bezobsažných noviniek na Facebooku... toto všetko má na vaše telo rovnaký účinok, ako keď zapojíte smartfón do rýchlonabíjačky.

Skvelá relaxačná masáž. shutterstock.com

4. Upevníte si kondičku

Pre viac ako tretinu rekreantov je dovolenka vo wellness štýle akýmsi provizórnym tréningovým sústredením. A čo je najlepšie: tu sa ani nemusíte premáhať, kondička sa buduje skoro sama! Nie je to ako doma, keď previnilo stískate permanentku do fitka v dlani a vyjednávate s vaším usedeným ja, či máte po práci dosť síl vyraziť si zacvičiť. Wellness pobyty sú o vyváženom striedaní aktívneho a pasívneho oddychu. Ani nebudete vedieť ako, domov prídete odľahčenejší, spevnenejší a pritom bez nežiaducej svalovej horúčky z nárazovej námahy.

Radosť, kondička a energia. shutterstock.com

5. Namotivujete sa do ďalších dní

Vedeli ste, že novoročné predsavzatia fungujú len v 8 % prípadov? S motiváciou zdravšieho života, nadobudnutou počas wellness pobytu, máte oveľa priaznivejšie vyhliadky. 34 % respondentov v citovanej ankete označilo wellness dovolenku za príslovečný motivačný kopanec smerom k zdravšiemu životnému štýlu.

Ak chcete, aby váš podovolenkový šarm pretrval čo najdlhšie, doprajte si po návrate občasné dni bez auta či bez mobilu, nakúpte si esenciálne oleje do vane alebo poproste hotelového kuchára, nech sa podelí o recept na ten skvelý šalát, ktorý vám na dovolenke tak veľmi chutil.

Len čo budete cítiť, že zásoby vašej wellness energie začínajú pozvoľna klesať, už viete, čo treba urobiť pre jej rýchle dočerpanie. Naplánovať ďalšiu dovolenku!

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok