Štúdia odhalila, koľko času zo života strávime držaním diét. Je to neuveriteľné číslo

TA3/zm
28.9.2021 08:00

Nespokojnosť so svojou postavou pozná snáď každá žena. Kyprejšie tvary nás vedú k tomu, aby sme držali najrôznejšie diéty. Tentokrát sa nezameriame na to, či sú úspešné, ale skôr na čas, ktorý nám zaberú zo života celkovo. Z tohto čísla vám spadne sánka.

Štúdia odhalila, koľko času zo života strávime držaním diét. Je to neuveriteľné číslo
Pexels/SHVETS production

Ľudské telo sa neustále mení, a tieto zmeny privádzajú niektoré ženy do šialenstva. Potreba neustále zdokonaľovať svoje krivky vedie k držaniu diét od výmyslu sveta. Ak tomu podľahnete a pravidelne svoj jedálny lístok meníte podľa overenej diéty, môžete takto stráviť celé roky. Vedci totiž vypočítali, aký dlhý čas trávime tým, že si odpierame určité jedlo.

Chudnutie do plaviek

Zaujímavosťou je, že redukciu váhy máloktorá žena rieši kvôli zdravotnému stavu. Hlavným dôvodom pre nás nie sú ani životné situácie ako novoročné predsavzatia o chudnutí, ani kilá nalepené po pôrode. Jednoznačne prevažuje ako najsilnejší motív estetika, a tá nás zvyčajne trápi s blížiacou sa plavkovou sezónou. Jarné a letné mesiace sú preto najsilnejšími, čo sa držania diét týka. 

Roky zo života

Štúdia z roku 2012 jasne vyrátala, koľko zo života trávime diétami a sú to celé roky! Priemerná žena sa 17 rokov nenaje normálne podľa toho, čo jej ide na chuť, ale v závislosti od toho, akú drží diétu. Za celý ľudský život týmto spôsobom zhodíme deväťnásobok svojej váhy.

Paradoxom je, keď si porovnáme obdobie strávené diétovaním a čas, ktorý venujeme cvičeniu. Hpci by športovanie prinieslo výraznejší efekt na postave, zo života tvorí posilňovňa len rok a štyri mesiace.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok