Cvičenie a strava podľa typu postavy: Zostavte tréning, ak ste tvar hrušky alebo jablka

TA3/zm
17.9.2021 08:00

Ženy s postavou jablka chcú zhodiť z brucha, hrušky zas z bokov. Je teda logické, že každá z nás potrebuje tréning vyskladať inak, a to podľa svojich kritických partií.

Cvičenie a strava podľa typu postavy: Zostavte tréning, ak ste tvar hrušky alebo jablka
Pexels/Andrea Piacquadio

Jablko

Jablká priberajú do brucha, inak zvyknú mať dámy s touto postavou zvyšok tela štíhly. Brušný tuk je nielen z estetického hľadiska, ale u zdravotného jeden z najnáročnejších.

V strave rozhodne vynechajte sladkosti a nezdravé tuky, ktoré obsahuje napríklad maslo a smotana. Ani mäso nie je pre vás ideálne a najlepšie by vám metabolizmus fungoval pri vegetariánskej strave.

V rámci tréningov by vám mohli baviť a prospievať vám jogové cvičenia, plávanie a v zime i lyžovanie. Potrebujete workout, pri ktorom nesledujete počet odcvičených sérií a čas, ale pohyb si užívate a nevnímate ako vypotenie tukov.  

Hruška

V hornej polovici tela ste proporčne útlejšie ako v spodnej časti, ak priberáte, tak do bokov, stehien a zadku.

Na jedálnom lístku by sa u vás nemala často objavovať smotana, maslo a cestoviny. Prospeje vám strava bohatá na čerstvú zeleninu a ovocie.

Čo sa týka cvičenia, nie je ani tak dôležité, aké cviky zvolíte, ale nájdite si čas ráno, maximálne dopoludnia, kedy vám najlepšie spaľuje. Hľadajte aktívne športy a vytrvalostný tréning.  

Cvičenie podľa typu postavy Pexels/Cliff Booth

Presýpacie hodiny

Ženské krivky tohto typu postavy sú považované za najviac sexi. Dámy v tvaroch presýpacích hodín majú prsia i boky, ale útly pás. Neznamená to však, že vás nemôžu trápiť kilá naviac.

Najlepšie sa ich zbavíte na skupinových a tanečných tréningoch ako je zumba, jumping alebo aerobic. Vyberajte si hodiny v poobednom čase, vtedy vášmu typu postavy spaľuje najlepšie.

Nerobí vám dobre ovocie a alkohol, z neho priberáte najviac. Preto si jedálny lístok vyskladajte najmä zo zeleniny, tam sa zamerajte na čerstvú listovú. Pridajte proteíny v podobe kvalitného mäsa s nízkym obsahom tuku.  

Obdĺžnik

Pre tento typ postavy je typické, že nemá krivky. Dámy s proporciami obdĺžnika majú zvyčajne malé prsia a žiadne boky. Aj v prípade nadváhy platí, že chcete vyformovať postavu do ženských kriviek.

V strave sa zamerajte na bohaté raňajky a menšie večere. V tomto prípade neplatí, že bielkoviny sú základ, práveže váš jedálny lístok by mal obsahovať dostatok kvalitných sacharidov. Vyhnite sa ale mliečnym výrobkom, pečivu a sladkostiam.

V rámci tréningu hľadajte silové cviky, najmä na formovanie svalov brucha, aby ste sa zbavili tuku okolo pása.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok