Vo Wuppertale zneškodňovali bombu, v oblastiach záplav volili Nemci v stanoch

TA3 TASR
26.9.2021 18:02

Voličov piatich okrskov v západonemeckom meste Wuppertal po náleze bomby z druhej svetovej vojny tamojšie úrady v nedeľu dopoludnia vyzvali, aby si hlasovanie do Spolkového snemu odložili na neskôr. V tej istej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ktoré v polovici júla zasiahli ničivé povodne, mohli ľudia hlasovať i v provizórnych stanoch.

Vo Wuppertale zneškodňovali bombu, v oblastiach záplav volili Nemci v stanoch
TASR/AP (ilu)

Bombu, ktorú našli vo Wuppertale v sobotu večer, zneškodnili v nedeľu napoludnie. "Volebné miestnosti sú otvorené a dostupné bez obmedzení," uviedlo mesto následne vo vyhlásení. Hovorkyňa predtým zdôraznila, že dočasné prerušenie hlasovania voľby do Bundestagu vo Wuppertale neovplyvní. Voličom podľa nej totiž stále zostalo dostatok času na odovzdanie svojho hlasu. Informovala o tom agentúra DPA.

V noci na nedeľu evakuovali domy dovedna s 1500 obyvateľmi v okolí 250 metrov od nálezu. V okruhu 500 metrov, kde sa nachádzali aj dotknuté volebné miestnosti, dostali ľudia pokyn nevychádzať von.

V dôsledku záplav, ktoré zasiahli Severné Porýnie-Vestfálsko a Porýnie-Falcko v polovici júla, museli v niektorých oblastiach ľudia odvoliť v stanoch. V meste Swisttal neďaleko Bonnu napríklad postavili stan na športovisku. V iných oblastiach nahradili riadne volebné miestnosti napríklad autobusy či provizórne kontajnery.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok