Bihariová rešpektuje nového šéfa Spolu a jeho víziu o nespájaní sa

TA3 TASR
25.9.2021 16:37

Šéfka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko Irena Bihariová rešpektuje podporu delegátov strany Spolu - občianska demokracia novému predsedovi Miroslavovi Kollárovi a jeho vízii o nespájaní sa s PS. Informoval o tom riaditeľ komunikačného oddelenia progresívcov Radovan Choleva.

Bihariová je nadšená z tém, ktoré otvára František. Medzi ním a liberálmi vidí prieniky
TASR/Jaroslav Novák

"Rešpektujeme vôľu delegátov a delegátiek snemu strany Spolu-OD a gratulujeme Miroslavovi Kollárovi k víťazstvu v súťaži o post predsedu strany Spolu," spresnila s tým, že rozhodnutie vyhodnocujú v hnutí ako trvalé a určujúce pre ich ďalšie vzťahy.

"Hnutie PS sa bude naďalej usilovať byť pre krajinu odbornou, hodnotovo čitateľnou alternatívou voči rozhádanej nekompetentnej koalícii a korupčnícko-extrémistickej opozícii," podotkla Bihariová.

Kollára zvolili za predsedu Spolu na sobotnom sneme. V súboji o post šéfa strany sa stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom. V prípade oboch kandidátov išlo tiež o voľbu filozofie smerovania strany. Kým Kollár je presvedčený, že Spolu má fungovať samostatne ako stredopravá a občianskodemo­kratická strana, Hipš presadzoval spojenie s PS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok