Čokoládu nemusíte len jesť. Takéto sú jej priaznivé účinky na pleť a pokožku

TA3/zm
25.9.2021 10:00

Pri jedení sladkostí má mnoho žien výčitky, ak si ale čokoládu vyberiete namiesto maškrtenia v kozmetike, budete milo prekvapené jej pozitívnymi účinkami. Na rozdiel od konzumácie, kedy sa zvykne telo vyhádzať, pri natieraní na telo budete mať pokožku ako bábätko.

Čokoládu nemusíte len jesť. Takéto sú jej priaznivé účinky na pleť a pokožku
Pexels/Shiny Diamond

Výber čokoládových produktov necháme na vás, ale vymenujeme vám dôvody, prečo by ste po nich jednoznačne mali siahnuť.

Čoko hydratácia

Kakaové bôby, a teda aj čokoláda obsahujú prírodné oleje, ktoré blahodarne pôsobia na pokožku, prekrvujú ju a hydratujú zároveň. Oceníte to najmú v prípade, že máte suchšiu pleť so sklonmi k tvorbe šupiniek.  

Sladký anti-age

Zrelá pleť ocení účinky čokolády rovnako, keďže ide o antioxidant. Výrobky z kakaa prirodzene stimulujú tvorbu kolagénu v pleti, zvyšujú jej elasticity a zabraňujú predčasnému starnutiu. Ak si vyberiete tento typ pleťových masiek a budete ich používať pravidelne, môžete sa dokonca zbaviť jemných vrások.

Čokoláda Pexels/Monstera

Žiadna celulitída

Možno pri konzumácii sladkostí celulitída vzniká, ale pri aplikácii na pokožku práveže zredukujete nepekné hrboľčeky. Čokoláda obsahuje teobromín, ktorý spaľuje tuk a redukuje tak celulitídy. Hľadajte výrobky s čokoládovým olejom a masírujte sa nimi, aby ste videli tú zmenu!

Upokojujúca vôňa

Na záver ešte jeden dôvod, prečo sa oplatí siahnuť po kozmetike vyrobenej z čokolády. Tá vôňa! Je dokázané, že s čokoládovou arómou sa väčšine ľudí spájajú pozitívne spomienky a myšlienky, takže už len tento fakt predpokladá úspech. Ale nie je to len o tom. Čokoláda vie uvoľniť aj stuhnuté a boľavé svaly, preto sa tieto zábaly a kúpele pravidelne používajú už po stáročia. Urobte si doma aj vy sladký wellness.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok