Zo 150 poslancov neprišla ani desatina. Návrhy museli presunúť na neskôr

TA3 TASR
23.9.2021 10:27

V rokovacej sále Národnej rady SR sedelo v ranných hodinách len okolo desať poslancov. Keďže v pléne chýbali viacerí navrhovatelia zákonov, ich body prepadli a presunuli sa na záver schôdze.

nr sr národná rada parlament slovensko 1140 px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS) preto viackrát prerušil rokovanie, kým prídu ďalší predkladatelia. Plénum nemalo o čom rokovať, keďže viaceré body programu 40. schôdze sú naplánované na neskôr.

Medzi presunutými bodmi je napríklad novela Zákonníka práce z dielne nezaradených poslancov Martina Čepčeka, Jána Podmanického a Filipa Kuffu. Novelou chceli docieliť zákaz nedeľného predaja. Presunuli sa i viaceré návrhy Tomáša Valáška (nezaradený). Navrhoval napríklad zákonom definovať životné partnerstvo, ktoré má byť prístupné pre všetky páry bez ohľadu na pohlavie osôb, ktoré pár tvoria. Na záver schôdze sa mu presunuli i novely zákona o sociálnom poistení či Zákonníka práce.

Okrem toho sa presunuli i koaličné návrhy Jaromíra Šíbla (OĽANO) a ďalších koaličných poslancov na zmenu legislatívy, týkajúcej sa niektorých opatrení na úseku environmentálnej záťaže či novela zákona o životnom prostredí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok