Nevie, ako sa volá a odkiaľ prišla. Na chorvátskom ostrove našli zranenú ženu

TA3 TASR
21.9.2021 09:50

V odľahlej časti chorvátskeho ostrova Krk našli zranenú ženu, ktorá si nepamätá svoje meno a nevie, ako sa tam dostala.

Nevie, ako sa volá a odkiaľ prišla. Na chorvátskom ostrove našli zranenú ženu
TASR ilustračné

Jej totožnosť je záhadou

Žena, podľa odhadu vo veku okolo 60 rokov, dostala lekársku pomoc, keď ju 12. septembra našli na Krku v severnej oblasti Chorvátska, napísala vo vyhlásení pre CNN miestna polícia. Polícia dala kolovať aj fotografiu ženy s tým, že je strednej postavy a meria približne 165 centimetrov, má plavé vlasy po plecia a modré oči. "Rozpráva anglicky, ale nepamätá si svoju totožnosť. V súčasnosti sa nachádza v nemocnici a je v stabilizovanom stave," dodala polícia.

Na policajnú výzvu zareagovalo už niekoľko ľudí, ale totožnosť ženy je stále záhadou. Ženu spozoroval na brehu muž v člne, ktorý zalarmoval úrady, napísal miestny denník 24 Sata. Štrnásť príslušníkov chorvátskej horskej záchrannej služby sa dostalo na miesto, kde sa žena nachádzala, po jazde vozidlami a potom pešou túrou dlhou asi 1,5 kilometra, dodal denník. "Dolu na brehu našli ženu s menšími zraneniami, mala niekoľko škrabancov a bola extrémne dehydrovaná a vyčerpaná. Ledva dokázala prehltnúť pár dúškov vody," citoval denník 24 Sata záchrannú službu.

Našli ju v skalnatej oblasti

"Dali sme ju na nosidlá, pretože nebola schopná kráčať, a prepravili sme ju do nemocnice," uviedli záchranári. Žena nevedela, odkiaľ prišla, a ani to, ako sa dostala na ostrov, dodala HGSS. Nemala pri sebe žiadne doklady ani mobilný telefón a v blízkosti sa nenachádzalo žiadne auto, spresnila horská záchranná služba.

Podľa miestnych obyvateľov je oblasť, kde ženu našli, veľmi skalnatá a prakticky neprístupná po mori aj pešo. Krk je najväčší chorvátsky ostrov v Jadranskom mori a je obľúbeným miestom návštevníkov tejto krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok