Heger: Ak bude potrebné urobiť systémové zmeny, vláda je odhodlaná ich urýchlene uskutočniť

TA3
20.9.2021 14:24

Premiér Eduard Heger sa vyjadril k prvému rokovaniu odbornej pracovnej skupiny, ktorá je zameraná na obnovu dôvery v právny štát. Tvrdí, že zatýkanie policajtov, ktorí dosiahli úspechy v boji s organizovaným zločinom, je znepokojujúca informácia.

Chcú kvalitné systémové riešenia

Podľa Hegera je zatýkanie policajtov, ktorí dosiahli úspechy v boji s organizovaným zločinom znepokojujúca informácia. „O to viac, že tí istí policajti pracovali na odkrývaní korupcie v OČTK“. Premiér dodáva, že ak sa ukáže, že pre zvýšenie kvality spravodlivosti je potrebné urobiť systémové zmeny, vláda je odhodlaná ich urýchlene uskutočniť. Heger dodáva, že cieľom je priniesť kvalitné systémové riešenia, ktoré odstránia súčasné nedostatky. 


Koalícia bez Sme rodina

Premiér tvrdí, že s Borisom Kollárom komunikoval naposledy na koaličnej rade, kedy pracovnej skupine vyjadril plnú podporu. „Verím, že každý koaličný partner podporí nielen túto myšlienku, ale aj všetky činy k tomu smerujúce“. Heger doplnil, že v prípade odchodu Borisa Kollára z koalície si vie predstaviť fungovanie s podporou nezaradených poslancov, ak to bude viesť k výsledkom v prospech občanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok