Dôjde k zmene koaličnej zmluvy? Budeme sa o tom baviť, všetko je otvorené, hovorí Kollár

TA3
12.9.2021 12:03

Predseda parlamentu Boris Kollár sa v relácii V politike vyjadril k prípadnej zmene koaličnej zmluvy. "Budeme sa tom baviť, všetko je otvorené," hovorí s tým, že koaličná rada by mala zasadať v pondelok. Neprekvapilo ho, že sa frakcia ministerky Kolíkovej pridala k Richardovi Sulíkovi. Tvrdí, že zvyšní členovia Za ľudí do klubu Sme rodina nevstúpia.

screen_kollar_4.jpg
TA3

Rozkoly v strane Za ľudí

Kollár pociťoval rozkoly v strane Za ľudí už od marca. „Mám pocit, ako keby táto strana len vytvárala problémy sama okolo seba,“ hovorí. Neprekvapilo ho, že Kolíkovej frakcia sa pridala k Richardovi Sulíkovi. Verí, že ministerka Kolíková bude mať teraz dostatok času a energie na to, aby mohla pracovať. Na margo zmeny koaličnej zmluvy hovorí: „Budeme sa o tom baviť, všetko je otvorené.".

Kollár tvrdí, že poslanecký klub Za ľudí zanikne, keďže v ňom ostalo menej ako osem členov. „Môžno, že prejdú ako platforma do klubu OĽANO alebo ostanú ako štyria nezávislí,“ dodal, že do klubu Sme rodina nevstúpia. 

Stav v polícii

Kollár priznáva, že v polícii nie je všetko v poriadku, avšak tvrdí, že by sme ľudí nemali zneisťovať a strašiť vojnou v bezpečnostných zložkách. „Za stav v polícii je vždy zodpovedný minister. Začalo to už za vlády Roberta Fica. Tie problémy prechádzajú ďalej do súčasnosti.".

Kollár tvrdí, že ak sa neobjavia skutočnosti, ktoré by zdiskreditovali Romana Mikulca, tak ho na poste ministra vnútra počas odvolávania, ktoré navrhuje opozícia, podržia. „Nebudeme hlasovať s opozíciou.“.

Predseda parlamentu sa teší na návštevu Svätého Otca. „Myslím si, že je to sviatok pre každého občana, či je veriaci alebo neveriaci.“. V rámci vpustenia na podujatia s pápežom aj pre nezaočkované osoby hovorí, že by sme nemali ľudí kategorizovať na zaočkovaných a nezaočkovaných, keďže ide o slobodné rozhodnutie každého človeka. 

Kollár nie je za povinné očkovanie, a to ani pri zdravotníkoch. „My ako hnutie Sme rodina nedovolíme, aby to bolo povinné, ale každého vyzývam, aby sa dal zaočkovať.“. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský si podľa neho robí dobre svoju robotu. Kollár však nie je za to, aby sa pri zhoršení situácie zavádzal ďalší lockdown. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok