Väzobne stíhaní budú aj dvaja ďalší vyšetrovatelia Ďurka a Sabota. Voči rozhodnutiu podali sťažnosť

TA3 TASR
15.9.2021 23:39

Do väzby pôjdu aj ďalší vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry Pavol Ďurka a Milan Sabota . Rozhodol o tom v stredu neskoro večer sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III. Rozhodnutie nie je právoplatné. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Väzobne stíhaní budú aj dvaja ďalší vyšetrovatelia Ďurka a Sabota. Voči rozhodnutiu podali sťažnosť
TASR/Pavol Zachar

Rozhodnutie nie je právoplatné

 "OS Bratislava III vzal do väzby obvineného P. Ď. a to z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, neprijal písomný sľub obvineného. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať KS v Bratislave," vysvetlil Adamčiak. Sudca vzal do kolúznej väzby aj Milana Sabotku z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Voči rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude taktiež rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Sudca OS Bratislava III zobral do väzby predtým aj obvineného vyšetrovateľa NAKA Jána Čurillu z rovnakých dôvodov. Rozhodnutie tiež nie je právoplatné. Ján Čurilla podal sťažnosť a bude rozhodovať rovnako KS v Bratislave. Aj v jeho prípade súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok