Pápež sa stretol s ústavnými činiteľmi. Heger vyzdvihol jeho ľudskosť, Kollár pokrokové myšlienky

TA3 TASR
13.9.2021 20:51

Premiér Eduard Heger vníma pápeža ako človeka ľudskosti. Predseda Národnej rady SR Boris Kollár zas vyzdvihol jeho pokrokové zmýšľanie. Obaja štátni predstavitelia sa so Svätým Otcom stretli v pondelok popoludní počas jeho návštevy v Bratislave. Oboch na stretnutí sprevádzali aj rodinní príslušníci.

Heger hovorí o srdečnom stretnútí

"Svätý Otec je človek ľudskosti, ktorý sa zaujíma o každého človeka bez rozdielu. Uvedomuje si, že v dnešnej rýchlej dobe je potrebné sa zastaviť a myslieť aj na tých najslabších, aby sme im vedeli venovať pozornosť a aby sme sa nenechali pohltiť rýchlosťou doby," skonštatoval premiér.

Stretnutie označil za srdečné. Rozprávali sa o deťoch, rodine, no spýtal sa aj na posolstvo, ktoré mu priniesol ako predsedovi vlády. "Pápež vyzdvihol, že na Slovensku aj v politike vidí mladých ľudí, čo hodnotil veľmi pozitívne," uviedol Heger. Okrem toho podľa jeho slov pozitívne vnímal množstvo mladých rodín s deťmi a hovoril o znaku skvelej budúcnosti pre Slovensko. Premiér doplnil, že diskutovali aj o výbere miest, ktoré na Slovensku navštívi. Pápež mal zdôrazniť záujem stretnúť sa v každej krajine aj s ľuďmi v núdzi, pričom podčiarkol potrebu prejaviť ľudskosť a podať im pomocnú ruku.

Pápež zaviazal šnúrku premiérovmu synovi

Predseda vlády dodal, že Svätému Otcovi odovzdali darčeky aj jeho deti. Dcéry mu vyrobili domáce mydielka v tvare ruže a sovy, syn zas pohľadnicu s krížom. Premiér ako gesto srdečnosti a ľudskosti vnímal i to, že pred spoločným fotením si pápež všimol rozviazanú šnúrku na topánkach jeho syna a zaviazal mu ju. Šéf parlamentu Kollár podľa vlastných slov rovnako zo stretnutia cítil, že pápež má veľmi rád ľudí a nerozlišuje medzi nimi. Napríklad pri deťoch z úplných alebo neúplných rodín. Kollár podčiarkol, že práve deti sú našou budúcnosťou a čo do nich vložíme, to môžeme očakávať.

Pápeža Františka označil za pokrokového. "Za toto som sa mu poďakoval, toto bolo úžasné, že cirkev posúva dopredu, modernizuje ju a má pokrokové myšlienky," uviedol Kollár s tým, že pokrokové myšlienky má Svätý Otec aj pri ochrane životného prostredia. Šéf parlamentu tiež informoval, že Svätému Otcovi predstavili spoločný projekt s Konferenciou biskupov Slovenska. Má ísť o postavenie sochy Cyrila a Metoda. Stáť by mala v areáli Bratislavského hradu a mal by to byť dar KBS smerom k občanom pri príležitosti návštevy pápeža Františka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok