Saková: Vláda má najmenšiu dôveryhodnosť v histórii. Prenáša sa to do zložiek, ktoré štát manažuje

TA3
13.9.2021 20:38

V pondelok zadržal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby štyroch príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry. Inšpekcia zatkla aj svojho dočasného šéfa Petra Scholtza. Podľa bývalej ministerky vnútra Denisy Sakovej panuje vo všetkých rezortoch chaos. Zároveň je rozčarovaná z vyjadrení súčasného ministra Romana Mikulca. Ten sa podľa nej nemá vyjadrovať k práci OČTK.

screen_sakova_3.jpg
TA3

Podľa Sakovej panuje vo všetkých rezortoch obrovský chaos. „Táto vláda má možno najmenšiu dôveryhodnosť v rámci celej éry samostatného Slovenska. To sa prenáša do jednotlivých zložiek, ktoré štát manažuje.“.

Saková tvrdí, že keď bola ministerkou vnútra, k vyšetrovaniam sa nikdy nevyjadrovala. „Priznám sa, ani teraz sa nevyjadrujem k práci OČTK, pokiaľ nie som atakovaná zo strany politikov na to, aby som sa k tomu vyjadrila.“. 

Bývalá ministerka odhaduje, prečo bol zatknutý riaditeľ Úradu inšpekčnej služby. „Domnievam sa, že keď ráno vypovedali štyria zatknutí z tímu Očistec, zrejme z ich výpovedí vyplynulo niečo, na základe čoho zatkli aj šéfa úradu,“ dodáva s tým, že je potrebné počkať na závery vyšetrovania. 

Saková je „rozčarovaná“ z vyjadrenia Mikulca. Minister vnútra sa podľa nej nemá vyjadrovať k práci OČTK, nemá bližšie špecifikovať a vyjadrovať podporu jednotlivým tímom. „Ministrovi neprináleží právomoc, aby hodnotil ten alebo onen zásah a kto je spravodlivejší a kto nie je.“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok