V úrade bol iba pár mesiacov. Zatkli dočasného šéfa inšpekcie Petra Scholtza

TA3 TASR
13.9.2021 15:49

Podľa informácií TA3 bol zatknutý dočasný šéf Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Peter Scholtz. Zadržať ho mali na pokyn prokurátora Juraja Chyla.

Podľa Denníka N zardžali Scholtza priamo v jeho kancelárii. Generálna prokuratúra SR, ako i Krajská prokuratúra v Bratislave sa vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony k veci vyjadrovať zatiaľ nebudú. Uviedol to hovorca GP SR Dalibor Skladan. Scholtza mali zadržať na pokyn prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraja Chyla. Dozoruje aj obvinenie odchádzajúceho policajného prezidenta Petra Kovaříka. 

V pondelok ráno pritom zadržal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby štyroch príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry. Voči Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi vzniesol aj obvinenie z trestnej veci takzvaného ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov. 

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) poveril zastupovaním ÚIS Scholtza 11. júna tohto roku. Nahradil riaditeľa inšpekcie Adriána Szabóa, ktorého po vznesení obvinenia v korupčnej kauze pozbavili výkonu štátnej služby.

Scholtz je príslušníkom Policajného zboru od decembra 1994. Začínal na obvodnom oddelení Policajného zboru v Senci, pričom v rokoch 2002 až 2004 bol zástupcom riaditeľa. Na inšpekcii bol služobne zaradený osem rokov (2004 až 2012). V roku 2011 bol zástupcom riaditeľa odboru inšpekčnej služby Západ. Scholtz 22. júla odvolal vedúcu špecializovaného tímu ÚIS Dianu Santusovú. Odvolanie sa stretlo s kritikou zo strany krajského prokurátora v Bratislave Rastislava Remetu. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok