O čom sa budú prezidentka a pápež zhovárať? Rozhovor bude medzi štyrmi očami, príde i rodina

TA3 TASR
10.9.2021 07:34

Témy rozhovoru medzi Svätým Otcom a prezidentkou Zuzanou Čaputovou nie sú dohodnuté dopredu. Slovenská hlava štátu sa s pápežom Františkom bude v pondelok 13. septembra dopoludnia rozprávať medzi štyrmi očami. Uviedol to riaditeľ odboru protokolu Kancelárie prezidenta SR Roman Roth.

Pápeža na letisku privíta prezidentka, na uvítací ceremoniál prídu Kollár i Heger
TASR/Kancelária prezidenta SR

"Téma rozhovoru, samozrejme, vyplynie zo samotného stretnutia. Nie sú zadané konkrétne témy na stretnutie," povedal Roth. Podľa jeho slov dostala prezidentka na osobný rozhovor s pápežom "nadpriemerný čas". Obvykle je na to podľa slov protokolistu vyhradených okolo 15 minút.

Čaputová sa stretne s pápežom Františkom medzi štyrmi očami v zlatom salóne Prezidentského paláca. Prítomný bude však aj tlmočník, pretože Čaputová bude počas schôdzky hovoriť v slovenskom jazyku a pápež v talianskom. Nasledovať bude stretnutie Svätého Otca s úzkou rodinou Čaputovej v zelenom salóne Prezidentského paláca.    

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok