Červená sprísnila život v Rožňave. Zakázané sú aj návštevy v nemocnici

TA3 TASR
9.9.2021 15:45

V nemocnici v Rožňave platí od štvrtka zákaz návštev. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková, opatrenie súvisí so zaradením okresu do červenej farby Covid automatu.

zdravotníctvo nemocnica
TASR/Michal Svitok

„Aj samotná nemocnica podľa Covid automatu sprísňuje svoje protiepidemické opatrenia. Z tohto dôvodu od dnešného dňa platí v nemocnici zákaz návštev a personál aj pacienti musia v interiéri nosiť respirátory,“ uviedla Fedáková. Ako dodala obmedzenie návštev sa nevzťahuje na kňazov s cieľom podávania sviatosti a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť.

Okamžité zaradenie okresu Rožňava do prvého stupňa ohrozenia schválila v stredu vláda na základe návrhu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Rožňave. Ten za ostatné obdobie eviduje v rámci okresu dve ohniská nákazy. Ochorenie Covid-19 sa rozšírilo medzi zamestnancami kuchyne rožňavskej nemocnice i v pedagogickom zbore Strednej odbornej školy technickej v Rožňave.

„Ostatné prípady predstavujú skôr sporadický alebo rodinný výskyt a podporili nás v rozhodnutí dať návrh na mimoriadne sprísnenie Covid automatu, pretože už nejde o ohraničené alebo importované nákazy, ale svedčia o komunitnom prenose,“ uviedol regionálny hygienik Jozef Varga.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok