Covid automat: Väčšina okresov bude od pondelka oranžová, pribudne desať červených

TA3
8.9.2021 12:16

Za posledných niekoľko dní pribudlo každý deň niekoľko stoviek ľudí pozitívnych na covid-19. Odráža sa to aj v rozdelení okresov, ktoré bude platiť od pondelka 13. septembra. V zelenej farbe síce niekoľko okresov ostáva, väčšina Slovenska však prechádza do oranžového stupňa. Okres Rožňava bude v červenej farbe už tento týždeň.

V stupni monitoringu, teda v zelenej farbe, ostávajú podľa Denníka N od pondelka tieto okresy: Bratislava I. - IV., Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Komárno, Malacky, Medzilaborce, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poltár, Púchov, Ružomberok, Senec, Stropkov, Trnava, Zlaté Moravce.

V stupni ostražitosti, teda v oranžovej farbe budú tieto okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Ilava, Kežmarok, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Sabinov, Šaľa, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina, Zvolen.

V prvom stupni ohrozenia, teda v červenej farbe, budú okresy: Bytča, Košice I.-IV., Krupina, Poprad, Rožňava, Skalica, Trenčín. 

Okres Rožňava sa však do červenej farby covid automatu prepne už vo štvrtok 9. septembra. O jeho zaradení do prvého stupňa ohrozenia hovorili aj regionálni hygienic, podľa ktorých sa vírus v okrese šíri okrem dvoch ohnísk aj komunitne. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok